imaGen Ventures: Izazov za mlade




   imaGen Ventures: Izazov za mlade

UNICEF u Crnoj Gori u saradnji sa Nevladinim udruženjem „Digitalizuj.Me“ organizuje Generation Unlimited imaGen Ventures „Izazov za mlade“ koji ćе se održati od 15. do 17. aprila 2022. godine u Hotelu Palas, u Petrovcu. Za Izazov se mogu prijaviti timovi od troje do petoro mladih, između 16 i 24 godine, koji dolaze iz bilo koje crnogorske opštine i prepoznaju društveni izazov ili problem čije rješenje može imati širu primjenu. Rok za prijavljivanje je 8. april, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na sajtu www.digitalizuj.me. Na kraju vikenda, timovi će dobiti priliku da, pred žirijem, predstave svoja rješenja i potencijalno dobiju 2.000 eura za njihovu realizaciju. 

Generation Unlimited imaGen Ventures „Izazov za mlade“ mladima nudi priliku da riješe društvene izazove i unaprijede zajednicu u kojoj žive, nauče kako da razviju ideje, implementiraju ih i dobiju finansijsku i mentorsku pomoć. Takođe, mladi će imati priliku da postanu dio globalnog izazova i dobiju dodatna sredstva i mentorstvo kako bi razvili svoju ideju na globalnom nivou.

Ovo globalno takmičenje, koje se već treći put organizuje u Crnoj Gori, se ove godine sprovodi u više od 35 država širom svijeta, a nacionalni pobjednici imaju priliku da učestvuju na svjetskom takmičenju, kao i mogućnost da se njihova rješenja implementiraju širom svijeta. Treći krug Generation Unlimited imaGen Ventures izazova, koji su pokrenuli Generation Unlimited i njegovi partneri – ﷟UNICEF,UNDP,Plan International,USAID i Svjetska organizacija izviđačkog pokreta ima za cilj da inspiriše više od 25 miliona mladih koji žele da se pozabave najvažnijim svjetskim pitanjima. 

 

Nakon isteka roka za prijave, žiri će pregledati svaku od prijava i odabrati do 20 timova sa kojima će se obaviti intervjui. Konačan spisak odabranih timova biće objavljen najkasnije do 10. aprila, na sajtu www.digitalizuj.me.

 

Deset odabranih timova biće pozvano na trodnevnu radionicu, Generation Unlimited imaGen Ventures Youth Challenge, koja će se održati se od 15. do 17. aprila u Hotelu Palas, u Petrovcu. Troškovi puta, smještaja i hrane su pokriveni od strane organizatora. 

 

Odabrani timovi će tokom tri dana, uz pomoć mentora, prolaziti kroz niz modula kako bi osmislili projekat. Istovremeno, mladi će dobiti priliku da steknu niz novih vještina i znanja koje će ih bolje pripremiti za budućnost. Na kraju vikenda, timovi će dobiti priliku da, pred žirijem, predstave svoja rješenja i potencijalno dobiju 2.000 eura za njihovu realizaciju. 

 

O Generation Unlimitedu

 

Generation Unlimited je globalno partnerstvo koje želi da omogući da svaka mlada osoba bude u školi, ima mogućnost da uči i bude dio nekog treninga ili bude zaposlena do 2030. godine.

 

Do 2030. godine biće 2 milijarde mladih koji traže priliku za bolju budućnost širom svijeta. Uz pomoć stečenog obrazovanja i vještina ovi mladi ljudi će transformisati ekonomije i nacije, ali globalna ekonomija koja se brzo mijenja zahtijeva usku specijalizaciju znanja i vještina u vremenu kada se većina edukativnih sistema bori za opstanak.

 

Generation Unlimited je dio Strategije za mlade do 2030. godine Ujedinjenih nacija. Predstavlja partnerstvo izmedju privatnog sektora, vlada, internacionalnih i lokalnih organizacija, sa jedne, i mladih ljudi, sa druge strane, kako bi identifikovali najbolja rješenja. 

 

O organizatorima 

 

Digitalizuj.Me je nevladino udruženje koje već 10 godina nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju. Digitalizuj.Me ima veliko iskustvo u dizajniranju, organizovanju i vođenju više od 13 hakatona, 3 inovacijska izazova, preko 10 startap takmičenja, 18 UPSHIFT radionica i dva Generation Unlimited „Izazova za mlade“. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.