Kurs gostujućeg predavača - Praktično mašinsko učenje




Kurs gostujućeg predavača - Praktično mašinsko učenje

Na Elektrotehničkom fakultetu je u toku realizacija projekta „Praktično mašinsko učenje - Practical Machine Learning Course”, odobrenog konkursom za sufinansiranje programa "gostujući predavači" na univerzitetima u Crnoj Gori, u oblastima pametne specijalizacije Crne Gore. Projektom je predviđeno organizovanje istoimenog kursa na kojem će predavač biti dr Nenad Mijatović, ADM Data Science Leader at Alstom (https://www.alstom.com/).

Dr Nenad Mijatović je kroz više od 20 godina industrijskog i akademskog iskustva, stekao dragoceno znanje iz analitike podataka, optimizacije, mašinskog učenja i sistemskog inženjeringa. Bio je na više vodećih pozicija u inženjeringu i odjeljenjima za istraživanje i razvoj u blue chip i start-up kompanijama. Oblasti njegovog interesovanja uključuju data-mining u sistemima sa velikom količinom informacija, rad sa različitim algoritmima optimizacije i razvoj sistema za pomoć pri odlučivanju koristeći mašinsko učenje.

Kurs “Praktično mašinsko učenje” će biti organizovan u periodu od 29. juna do 12. jula, svakim radnim danom od 18 časova do 20 časova i 30 minuta. Predavanja dr Nenada Mijatovića pratiće veliki broj praktičnih primjera, kroz koje će učesnici imati priliku da se upoznaju sa problemima na koje se može naići prilikom praktične upotrebe mašinskog učenja i načinom njihovog rješavanja. Kurs će se završiti finalnim projektima, a svi polaznici koji uspješno završe kurs će dobiti odgovarajući sertifikat. Dr Nenad Mijatović će u periodu od 29. juna do 12. jula boraviti na Elektrotehničkom fakultetu i biti na raspolaganju za konsultacije u terminima koji se unaprijed dogovore sa njim.

Za praćenje kursa je neophodno poznavanje osnova Python-a. Kurs je besplatan i namijenjen studentima master i doktorskih studija. Kako se očekuje veliko interesovanje za ovaj kurs, a obzirom da će biti praktično orijentisan i da je ograničen broj učesnika, mole se svi zainteresovani da svoje učešće sa kratkom biografijom prijave rukovodiocu projekta prof. dr Vesni Popović-Bugarin (pvesna@ucg.ac.me), najkanije do 30. 04.2022. godine.

Detaljan plan rada se nalazi u prilogu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.