Zimski semestar u EESTEC LC Podgorica




HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA

HACKING MORSE WITH RED PITAYA IN LJUBLJANA

HACKING MORSE WITH RED PITAYA IN LJUBLJANA

SOFT SKILLS AKADEMIJA

SOFT SKILLS AKADEMIJA

EESTEC PROJECT LAB

EESTEC PROJECT LAB

EESTEC PROJECT LAB

Početak zimskog semestra u studentskoj organizaciji EESTEC LC Podgorica započeo je predstavljanjem novog projekta EESTEC PROJECT LAB. Riječ je o projektu koji promoviše popularne tehnologije iz svijeta ICT-a i elektrotehnike našim studentima. Realizacija projekta je planirana kroz niz mini radionica iz različitih oblasti. Prva radionica u okviru EESTEC PROJECT LAB-a bila je Guide to Adobe Illustrator. Održana je 19. i 20. novembra u Amplitudo sali Elektrotehničkog fakulteta. Predavači na radionici bili su dugogodišnji članovi dizajn tima ove studentske organizacije Aleksandar Konatar i Filip Marijanović. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa osnovama Adobe Illustrator-a i Branding-a. Realizaciju projekta EESTEC PROJECT LAB podržale su kompanije Digit Montenegro i Codeus.

SOFT SKILLS AKADEMIJA

EESTEC LC Podgorica već osmu godinu zaredom organizuje Soft Skills Akademiju. Soft Skills Akademija predstavlja besplatni seminar ličnih i profesionalnih vještina namijenjen svim studentima Univerziteta Crne Gore. Akademija je održana 03. i 04. decembra u Zajedničkoj svečanoj sali u Zgradi tehničkih fakulteta. Prvog dana akademije predavač Ermin Mujanović iz lokalnog komiteta Tuzla održao je trening na temu „Vještine ubjeđivanja“ dok je drugi dan bio određen za predavača Seida Koraća iz lokalnog komiteta Sarajevo koji je održao trening na temu „Motivacija/Produktivnost“. Soft Skills Akademija bila je podžana od Saveza Studenata Elektrotehničkog fakulteta.

HACKING MORSE WITH RED PITAYA IN LJUBLJANA

Filip Marijanović, ovogodišnji član borda, bio je učesnik radionice „Hacking morse with Red Pitaya“ organizovane od strane LC Ljubljana. Tokom šestodnevnog boravka u glavnom gradu Slovenije Filip je imao mogućnost da kroz različita predavanja nauči nešto više o projektu „Red Pitaya“. Pored akademskog dijela LC Ljubljana je organizovala i različita druženja, obilaske grada i slično. Glavna prednost EESTEC-a jesu besplatna putovanja i predstavlja pravu priliku da naši studenti upoznaju kolege ETFovce iz čitave Evrope.

HUMANITARNA AKCIJA

EESTEC LC Podgorica je u saradnji sa studentskom organizacijom BEST Podgorica organizovao humanitarnu akciju pod sloganom ,,Zajedno ostvarimo najljepše dječje snove“. Glavni cilj ove humanitarne akcije bio je opremanje novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica u Crnoj Gori. Prikupljanje donacija je trajalo deset dana, od 14. decembra do 23. decembra. Na kraju humanitarne akcije paketići, prikupljena garderoba i igračke uručeni su Crvenom krstu Crne Gore.

EESTEC je nepolitička, nevladina i neprofitna organizacija, koju su formirali studenti elektrotehnike za studente elektrotehnike širom Evrope. Glavna ideja EESTEC-a je da promoviše i stvara internacionalne kontakte, razmjenu ideja, kao i da omogući studentima sticanje stručnih znanja iz oblasti elektrotehnike.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.