Infinite Loop Vol. 3 - Studenti Univerziteta Crne Gore i ove godine najbolji u programiranju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentska organizacija EESTEC LC Podgorica, u subotu 1. aprila u računarskoj sali L1 Elektrotehničkog fakulteta, organizovala je treću godinu zaredom takmičenje u programiranju pod nazivom Infinite Loop. Ovogodišnji zadatak takmičenja bio je kreiranje aplikacije po uzoru na aplikaciju Trello, pri čemu su učesnici bili slobodni u izboru programskog jezika. Studenti su imali 7 sati za razvoj aplikacije.

Na samom otvaranju takmičenja priusustvovali su i sponzori projekta. Marija Jovović, izvršna direktorica Fondacije „Čini dobro“ održala je inspirativni govor i svim učesnicima takmičenja predstavila rad Fondacije. Otvaranje takmičenja obilježilo je i potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Katarinom Kovačević, menadžerkom za komunikacije i marketing Naučno-tehnološkog parka Crne Gore. Ispred kompanije M:tel prisustvovala je Mirjana Živković, stručni saradnik za medija planiranje i monitoring.

Na kraju takmičenja stručni žiri, kog su činili profesori sa Elektrotehničkog fakultetaprof. dr Slobodan Đukanović, doc. dr Miloš Brajović i dr Stefan Vujović, pregledali su radove svih 11 ekipa i donijeli odluku ko će zauzeti prva tri mjesta i osvojiti vrijedne nagrade.

Pobjedničku ekipu činili su studenti osnovnih studija sa Prirodno-matematičkog fakulteta: Jovan Vuković, Luka Milikić i Vlado Doderović. Nagradu je uručio Filip Kečina, business developer, ispred kompanije Logate.

Drugo mjesto zauzeli su studenti master studija Elektrotehničkog fakultetaBlažo Tadić, Marko Pejanović i Momčilo Mitrić. Nagradu je uručila Mirjana Živković ispred kompanije M:tel.

Treće mjesto osvojili su studenti sa osnovnih studija Prirodno-matematičkog fakultetaOgnjen Tomčić i Đorđe Vujičić. Nagradu je uručio Stojan Knežević, izvršni direktor kompanije ACME.

Takmičenje su podržali i kompanija Sienersys, Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta, EYCA omladinska kartica i Red Bull.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.