Dani inženjera svečano otvoreni




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Svečano otvaranje Dana inženjera, koji su planirani od 19. do 24. aprila, održano je 19. aprila u 17 časova u svečanoj sali CenterVille hotela.

Prisutnima su se najprije obratili predsjednik lokalne BEST grupe, Jovan Radnić, i potpredsjednik za odnose sa javnošću, Valentina Konatar, koji su istakli značaj volontiranja i održali prezentaciju o BEST organizaciji. Nakon njih, glavni organizator Dana inženjera, Damir Stanojević, i Uroš Veličković, PR koordinator na Danima inženjera, su informisali prisutne o predviđenim aktivnostima tokom ove manifestacije.

Osim organizatora, prisutnima su se obratili generalni direktor Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke, Darko Petrušić, direktor Karijernog centra Univerziteta Crne Gore, Ivica Todorović, direktor službe komunikacije u Erste banci, Dragana Crvenica i izvršni direktor, osnivač i vlasnik kompanije Sienersys, Ivan Strugar. Oni su istakli značaj organizovanja projekta ove vrste u Crnoj Gori kako za razvoj budućih inženjera, tako i nauke uopšteno u Crnoj Gori.

U nastavku Dana inženjera biće održana STEMcon konferencija, EBEC Challenge takmičenje i sajam fakulteta za maturante.

Ovu manifestaciju organizuje studentska organizacija BEST Podgorica u saradnji sa Ministarstvom nauke, Univerzitetom Crne Gore, Erste bankom i fondacijom Prona. Podršku su pružili i kompanije Nova ivica, Čikom i Sienersys, Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta, Mašinski fakultet, Studentski parlament Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.