Prijave za Hakaton do 5. oktobra




M:tel digitalna fabrika u saradnji sa Ministarstvom nauke organizuje Hakaton „Mobilno plaćanje – plaćanje budućnosti“  koji će trajati od 10 do 12. oktobra.  Hakaton, koji se organizuje  u okviru ovogodišnjih  Dana nauke, biće održan u prostorijama M:tel digitalne fabrike, u Podgorici, u Ulici Vuka Karadzića 2-6.  Za učešće na Hakatonu kandidati se  mogu prijaviti popunjavanjem forme  na sajtu digitalnafabrika.me.

Fond za nagrade iznosi čak pet hiljada eura, od čega pobjednici dobijaju dvije i po hiljade eura, dok je za drugo mjesto predviđena nagrada od hiljadu i po eura, odnosno hiljadu eura za treće mjesto. Kreatore najbolje ideje ipak očekuje navrjednija nagrada, jer će biti u prilici da ih kompanija M:tel angažuje radi unapređenja servisa mobilnog plaćanja imajući u vidu da je M:tel prvi telekomunikacioni operator koji je implementirao plaćanje računa putem mobilnog telefona.

 O nagradama odlučivaće žiri u sastavu: direktor Sektora za Strategiju i procjenu rizika M:tela Aleksandra Radojević, projekt menadzer Ministarstva nauke Saša Ivanović i izvršni direktor ICT Huba iz Beograda Kosta Andrić.

Hakaton predstavlja takmičenje gdje tim ljudi planira, dizajnira i razvija projekat, bilo da li je to igra, aplikacija, web stranica ili nešto sasvim drugo, za kratak vremenski period, obično od 24 ili 48 časova.

Kako je cilj Hakatona kreiranje digitalnog rješenja, poželjno bi bilo da prijavljeni timovi  imaju programere, dizajnere, ljude iz svijeta biznisa i preduzetnike. Uslov za učešće je da svi prijavljeni članovi imaju preko 18 godina i da tim broji najmanje tri člana. Prijave za Hakaton traju do 5. oktobra a detaljne informacije dostupne sun a sajtu M:tel digitalne fabrika kao i putem društvenih mreža. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.