Prva lokalna runda internacionalnog studentskog takmičenja u programiranju - EESTech Challenge




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Evropsko udruženje studenata elektrotehnike (EESTEC LC Podgorica) organizuje prvu lokalnu rundu internacionalnog studentskog takmičenja u programiranju - EESTech Challenge, čija je ovogodišnja tema VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA.

EESTech Challenge je koncipiran tako da se najprije održavaju lokalne runde takmičenja u gradovima širom Evrope. Pobjednici lokalnih rundi se plasiraju na finalnu rundu takmičenja, gdje će se susresti sa najboljim studentima iz Evrope kao i vodećim stručnjacima iz ove oblasti. Finalna runda se održava u Krakovu, posljednje nedelje maja. Uslovi na finalnoj rundi su isti kao na lokalnoj, a troškovi puta i boravka su plaćeni.

Takmičenje će se održati 28. marta, a prethodiće mu predavanja vrsnih stručnjaka iz ove oblasti koja će pripremiti studente.

Učesnici takmičenja moraju biti državljani zemlje u kojoj se održava takmičenje, moraju imati između 18 i 26 godina i biti studenti iz oblasti elektrotehnike i računarskih nauka. Svi takmičari će biti raspodijeljeni u timove, ukoliko se ne prijave kao dio tročlanog tima.

Pobjednička ekipa putuje u Krakov.

Za više informacija im se možete obratiti na društvenim mrežama. 

Prijave traju do 10.marta , a vrše se preko sledećeg linka: https://bit.ly/32t1Ord



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.