Elektrotehnički fakultet, 10.03.2020

Startap akademija Elektrotehničkog fakulteta i zvanično započela

Startap akademija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore je i zvanično započela 2. marta 2020. godine. Skup koji je upriličen na Elektrotehničkom fakultetu bio je namijenjen prevashodno studentima, učesnicima Akademije i mentorima, a bio je otvoren za javnost.

Sve prisutne su, u ime Elektrotehničkog fakulteta, pozdravili dekan prof. dr Saša Mujović i prodekan za razvoj i istraživanje prof. dr Vesna Popović-Bugarin dijeleći entuzijazam povodom predstojeće akademije i radujući se činjenici da mladost i iskustvo na Elektrotehničkom fakultetu zajedno ispisuju jednu lijepu, a do sada neispisanu priču.

O ciljevima akademije i načinu realizacije iz vizure mentora govorio je Nenad Novović, jedan od idejnih tvoraca akademije i osnivač i vlasnik kompanije Amplitudo.

O sadržaju, značaju i načinu pripreme prezentacije kojom će timovi na finalnom takmičenju predstaviti razrađene ideje, govorio je dr Đuro Stojanović, koosnivač najpoznatijeg crnogorskog startup-a Uhura Solutions.

Skup je završen neposrednim upoznavanjem timova sa mentorima u toku kojeg je svaki tim u skladu sa svojim obavezama i obavezama mentora dogovorio dinamiku predstojeće obuke.

U toku Akademije jednom mjesečno će biti organizovani skupovi otvoreni za javnost na kojima će se prezentirati postignuća timova i mentora.

Broj posjeta : 1248