Elektrotehnički fakultet, 07.05.2020

Dekan Mujović: Uz mjere opreza provjere znanja u amfiteatrima Elektrotehničkog fakultetaX

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore će organizovati predispitne provjere znanja i završnih ispita u skladu sa odlukom Senata UCG,  i to tako da bude sačuvano zdravlje studenata i nastavnog osoblja, ali i očuvana regularnost ispita i validnost dobijenih ocjena, kazao je dekan ovog fakulteta prof. dr Saša Mujović.

Prema njegovim riječima, predispitne provjere znanja i završni ispiti će biti organizovani u amfiteatrima i računarskim salama Fakulteta, a prema daljim instrukcijama koje budu dobili od rukovodstva Univerziteta Crne Gore.

„Očekujemo da kapaciteti prostornih resursa kojima raspolažemo budu umanjeni prilikom polaganja, što će iziskivati dodatne napore nastavnog osoblja i organizovanje polaganja u više grupa. Takođe, ovo će neminovno dovesti do produžetka trajanja Imageispitnog roka i do polaganja u terminima koji nisu optimalni za studente, kao što su kasni popodnevni sati ili dani vikenda. Ipak, vanredna situacija zahtijeva vanredne mjere i puno međusobno razumijevanje i povjerenje svih nas uključenih u nastavni proces“, kazao je dekan Mujović.

On dodaje da su za najveći broj predmeta na Elektrotehničkom fakultetu, predispitne aktivnosti  odložene za period nakon prestanka važenja privremenih mjera definisanih od strane državnih organa.

„Odlaganje je uslovljeno specifičnošću samih predmeta i naše stalne težnje da visok rejting ovog fakulteta bude očuvan, te da ocjene koje dobiju studenti zaista korespondiraju sa nivoom znanja koje su usvojili. Sa bodovnog aspekta, predispitne aktivnosti će nositi onoliko bodova koliko je definisano ECTS katalogom i kako je studentima predstavljeno na uvodnim časovima. Svakako, ukoliko postoje odstupanja na pojedinim predmetima, to neće biti urađeno na način da student budu dovedeni u nepovoljan položaj. Naprotiv“, ističe dekan Mujović.

Kad je riječ o nastavi, on kaže da su virtuelne učionice najbolje što su mogli ponuditi u novonastalim okolnostima.

„Nastavni kadar Elektrotehničkog fakulteta se pokazao veoma spremnim za ovaj vid nastave i smatram da smo dostojno odgovorili izazovu. Lično bih konstatovao da predavanje iz virtuelnih učionica zahtijeva mnogo veći trud nego klasična predavanja, a kao posljedica nepostojanja direktne mogućnosti nadgledanja studenata i njihovih reakcija na izloženu materiju. Da li je ovo pravi način za usvajanje novog znanja i jednako kvalitetan kao uobičajni – vrijeme će pokazati. Nisam pristalica davanja olakih konstatacija da ovakvim načinom izvođenja nastave nismo ništa izgubili, tj. da su studenti dobili sve što je potrebno. Vrijeme je majstorsko rešeto i ono će vrlo brzo pokazati sve boljke ovakvog sistema. Ono što je sigurno, ovo je bio maksimum u granicama mogućnosti, a studenti su veoma odgovorno pristupili svojim obavezama i posjećivali nastavu u broju koji nije odstupao od očekivanog u normalnim okolnostima“, zaključuje Mujović.

 

Medijske objave:

https://www.antenam.net/drustvo/157763-mujovic-uz-mjere-opreza-provjere-znanja-u-amfiteatrima-elektrotehnickog-fakulteta

https://www.portalanalitika.me/clanak/uz-mjere-opreza-provjere-znanja-u-amfiteatrima-elektrotehnickog-fakulteta

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/uz-mjere-opreza-provjere-znanja-u-amfiteatrima-elektrotehnickog-fakulteta

https://www.aktuelno.me/crna-gora/mujovic-uz-mjere-opreza-provjere-znanja-u-amfiteatrima-elektrotehnickog-fakulteta/

https://mina.news/crnagora/predispitne-provjere-znanja-u-amfiteatrima/

https://mondo.me/Info/Drustvo/a834331/ETF-Predispitne-provjere-znanja-bice-organizovane-u-amfiteatrima.html

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/etf-predispitne-provjere-znanja-organizovace-u-amfiteatrima-uz-postovanje-mjera

https://mnemagazin.me/2020/05/07/ucg-provjere-znanja-u-amfiteatrima-elektrotehnickog-fakulteta-uz-mjere-opreza/

 

Broj posjeta : 1637