Elektrotehnički fakultet, 23.07.2020

Partnerstvo sa kompanijom ICT CoreIT otvara radna mjesta i savremene uslove rada za studente ETF-aDekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Saša Mujović potpisao je danas ugovor o partnerstvu i donaciji sa internacionalnom kompanijom ICT CoreIT. Partnerstvo sa ovom kompanijom će rezultirati otvorenom mogućnošću za zaposlenje studenata ovog fakulteta, kao i renoviranjem i opremanjem najsavremenijom IT opremom jedne od  sala fakulteta, koja će nositi ime ove kompanije.   

Ova internacionalna kompanija je jedan od regionalnih lidera u izradi softverskih rješenja u oblasti sistemske integracije. U Crnoj Gori svoje projekte uglavnom realizuje za državne i finansijske institucije, a zvanični je partner vodećih svjetskih ICT kompanija: IBM, RedHat, Juniper, Lenovo i druge.

Dekan Mujović kaže da sjajna potvrda da  bivši studenti Elektrotehničkog fakulteta, a danas uspješni poslovni ljudi, ne zaboravljaju svoj fakultet, dolazi upravo iz ICT kompanije CoreIT.

„Rukovodioci CoreIT-a, alumnisti Elektrotehničkog fakulteta, Branko Biberdžić i Andrej Minevski, najzaslužniji su što je ova kompanija postala novi partner Elektrotehničkog fakulteta i odlučila da renovira i potpuno opremi, savremenom IT opremom, jednu od računarskih sala ETF-a“, saopštio je dekan Mujović.

Branko Biberdžić, koji je je u ime kompanije CoreIT potpisao ugovor, iskazao je zadovoljstvo zbog partnerstva sa Elektrotehničkim fakultetom i istakao da talentovani programeri ETF-a odmah mogu aplicirati za posao u CoreIT-u.

Uz zalaganje alumnista, na Elektrotehničkom fakultetu, jedna od sala će biti renovirana po strogim standardima i predstavljati najreprezentativniji prostor ovoga tipa na Univerzitetu Crne Gore. Umjesto klasičnih računara, u sali koja će se ubuduće zvati Računarska sala CoreIt, biće zastupljeni laptop računari Dell.

Dekan Mujović je istakao da ga raduje kada bivši studenti pokazuju snažnu emociju prema Fakultetu i što omogućavaju da drži korak u opremljenosti sa mnogo bogatijim institucijama visokog obrazovanja.

„Siguran sam da će ovakvi uslovi za rad djelovati stimulativno na studente i da će u renoviranoj sali pokazati i nadograditi svoj potencijal",  zaključuje dekan Mujović.

 

Image

Medijske objave:
https://www.portalanalitika.me/clanak/mujovic-partnerstvo-sa-ict-coreit-otvara-radna-mjesta-za-studente-etf-a

https://mnemagazin.me/2020/07/23/etf-partnerstvo-sa-kompanijom-ict-coreit-otvara-radna-mjesta-za-studente/

Dokumenti

Broj posjeta : 755