Konkurs za praksu u laboratorijama Federalnog politehničkog univerziteta u Lozani




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Univerziteta Crne Gore mogu se prijaviti za rad u laboratorijama Federalnog politehničkog univerziteta u Lozani (EPFL)  u okviru E3 – EPFL Excellence in Engineering programa. 

Svakog ljeta, ovu mogućnost koriste studenti koji dolaze sa drugih univerziteta širom svijeta.

Konkurs će biti otvoren 1. decembra 2020. godine, a zainteresovani kandidati mogu aplicirati preko sajta ovog univerziteta. 

Krajnji rok za prijave je 1. februar 2021. godine.

Za rad u EPFL-ovim laboratorijama mogu da apliciraju studenti koji su na trećoj godini osnovnih studija i master studenti

Praksa traje od dva do tri mjeseca, u periodu od maja do septembra. Tokom prakse, studenti će biti finansirani na mjesečnom nivou od strane laboratorije, u iznosu od 1600 CHF. Moguće je aplicirati i za refundaciju putnih troškova kod laboratorije domaćina.

Prilikom aplikacije potrebno je dostaviti:

- CV

- Motivaciono pismo (Statement of purpose)

- Spisak položenih ispita

Aplikanti treba da izaberu tri različite oblasti istraživanja i tri različite laboratorije, u kojima se istražuje željena oblast. Svoj  izbor treba da obrazlože u motivacionom pismu, koje je jedan od ključnih faktora prilikom evaluacije kandidata. 

Spisak oblasti istraživanja je moguće pronaći preko sljedećeg linka: https://eee.epfl.ch/labs/

Spisak laboratorija je moguće pronaći preko sljedećeg linka: https://eee.epfl.ch/e3-host-labs/

***

Informacije o ovom konkursu podijelio je ambasador ovog programa Amar Kapić, student koji je završio osnovne i master studije na Elektrotehničkom fakultetu UCG, a trenutno je na doktorskim studijama Federalnog politehničkog univerziteta u Lozani.



Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.