Vebinar na temu „Odgovorno istraživanje i inovacije i naučno obrazovanje zasnovano na metodi istraživanja“




U priloženom dokumentu se nalazi Poziv za učešće u vebinaru koji je stigao posredstvom UNESCO-vog Regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi, u Veneciji.

UNESCO vebinar na temu „Odgovorno istraživanje i inovacije i naučno obrazovanje zasnovano na metodi istraživanja“ se realizuje u okviru EU projekta pod nazivom „Barka istraživanja: Istraživačke nagrade za mlade širom Evrope“.  Poziv za učešće je namijenjen prvenstveno nastavnicima osnovnih i srednjih škola UNESCO mreže škola i drugih mreža, edukatorima, ali i, roditeljima, učenicima (7-18 godina), studentima istraživačima, naučnicima i istraživačima u naučnim centrima i muzejima.

Projekat „Barka istraživanja: Istraživačke nagrade za mlade širom Evrope“, je istraživački i razvojni projekat finansiran od strane EU, kojim koordinira Univerzitet Tartu iz Estonije, u saradnji sa  konzorcijumom partnera iz 12 evropskih zemalja.

U pitanju je obuka, vebinar koji nudi učesnicima alate, obuku i pristup istraživačkim aktivnostima i obuhvata sledeće teme:

-Uvod u projekat „Arka istraživanja“ i koncepte odgovornog istraživanja i inovacija i naučnog obrazovanja zasnovanog na metodi istraživanja,

-Prezentaciju modela učenja Arke istraživanja i njegove primjene u praksi,

-Učešće u online demonstracionim istraživačkim aktivnostima,

-Kako pristupiti portalu http://arkportal.eu sa preko 700 istraživačkih aktivnosti koji obuhvata razne teme iz oblasti vještina STEM (STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics).  Platforma je podijeljena na različite fokus grupe (učenici, nastavnici, studenti, istraživači).

Vebinar će se održati 6. i 7. septembra sa početkom u 15h. Prijava je na sledećem linku: https://goo.gl/forms/LSmH63PepcLVhDBG3 .

Radni jezik obuke je engleski, a rok za prijavu je do 31. jula.

Veb sajt projekta „Arka istraživanja“ je : http://www.arkofinquiry.eu/

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.