Čestitka povodom Dana studenata




Čestitka povodom Dana studenata

Drage kolege studenti,

Čestitam vam 4. april - Međunarodni dan studenata!

Ovaj dan je uvijek posebna prilika da obilježimo značaj svega onoga što, kao najmlađi članovi akademske zajednice, predstavljate za naše društvo - mladost, polet, ideje, energiju, znanje, vještine, optimizam, sve ono što društvo čini boljim i humanijim i što nam uliva nadu u bolju i svjetliju budućnost.

Već drugu godinu zaredom, primorani smo da današnji praznik obilježimo skromno, bez proslava i okupljanja, bez direktnog kontakta, koji nam svima puno znači i nedostaje, i u ljudskom i u profesionalnom smislu. Stoga ću istu priliku iskoristiti i da vam se zahvalim za strpljenje i posvećenost, za dodatne napore koje ste uložili kako biste, zajedno sa svojim profesorima i saradnicima, uspjeli da realizujete nastavu, završavate svoje obaveze i napredujete na svom akademskom putu. Ovo vrijeme zahtijeva i dodatnu odgovornost svih nas, te vam stoga čestitam i na ovom dodatno položenom životnom ispitu.

Svakako se nadam da ćemo iz ovog izazovnog perioda izaći svi jači, pamentiji i mudriji i da ćemo, i svoje redovne aktivnosti, a i obilježavanje praznika i proslave, zajednički dogovarati i organizovati u prostorijama našeg Fakulteta. Do tada, dragi studenti, drage kolege, još jednom vam želim sretan Dan studenata i dobro zdravlje, uspjeh i sreću i u ovom, i u svakom novom životnom i profesionalnom periodu koji je ispred vas!

Sretno!!!
Dekanat Pomorskog fakulteta



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.