Studenti završnih godina realizovali posjetu kontejnerskom brodu, MSC




Studenti završnih godina studijskih programa Nautika, Brodomašinstvo i Pomorske nauke realizovali su posjetu kontejnerskom brodu „E.R. Welington“ u Luci Bar, na početku uspostavljanja saradnje sa agencijom „MSC MONTENEGRO“, kancelarija u Baru.

Studenti su ovom prilikom posjetili službu palube i mašine.

Studenti su sa posebnim zanimanjem obišli komandni most kojom prilkom im je vodič bio drugi oficir palube na brodu, a kratko predavanje čuli su od oficira straže. Takođe, prezentovan im je „free fall“ čamac za spašavanje. Dobili su dosta informacija o ukracaju i iskrcaju kontejnera.

Službu mašine obišli su uz pomoć upravitelja, kojom prilikom su obišli  strojarnicu, kabinet upravitelja, kotlarnicu i prostoriju za nadgledanje brodskog mašinskog kompleksa.

Zaposleni na brodu su studente primili vrlo srdačno i pezentirali im dragocjena iskustva i informacije i to na engleskom jeziku.

Studenti su izrazili posebno zadovoljstvo ovom posjetom na koju su reagovali sa puno pozitivnih utisaka, sa željom  da se slične posjete organizuju u najskorijoj budućnosti.

Ovaj događaj predstavlja pozitivan rezultat intenzivne aktivnosti Uprave Pomorskog fakulteta Kotor u cilju afirmisanja stručne prakse kao neophodnog  oblika studiranja, čiji efekti su veoma značajni prilikom zaposlenja budućih pomoraca.

Planirana je i organizacija posjete studenata studijskog programa Menadžment u pomorstvu koji bi trebali obići kancelarije navedene agencije i na licu mjesta, kroz praktični pristup upoznati se sa principima poslovanja u pomorstvu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.