Održan radni sastanak u okviru bilateralnog projekta INTERMOD-EastAdrion




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na  Fakultetu za pomorstvo i promet u Portorožu je u ponedeljak, 19. jula 2021. godine održan radni sastanak u okviru bilaterlanog projekta Razvoj intermodalnog transporta, intermodalnih čvorova i transportnih mreža u zaleđu u Istočno-Jadranskom regionu (akronim: INTERMOD-EastAdrion). U okviru prvog dijela sastanka je bio prisutan doc. dr Marko Perkovič, prodekan za istraživanje i razvoj Fakulteta za pomorstvo i promet Univerziteta u Ljubljani. On je izrazio zadovoljstvo zbog realizovanog bilateralnog sastanka i sa predstavnicima projektnih timova razmotrio mogućnosti za dalju saradnju kako kroz projektne aktivnosti, tako i kroz naučnoistraživački pravac. Pokrenuto je i pitanje ostvarivanja saradnje kroz realizaciju Erasmus+ mobilnosti koje bi potvrdilo na još jedan način dugogodišnju dobru saradnju naših Fakulteta.

Tokom sastanka je istaknut značaj istraživanja, analize i razvoja globalnih, regionalnih i nacionalnih smjernica za lean i green razvoj intermodalnog transporta. Analizirani su rezultati ostvareni kroz ovaj projekat i istaknut značaj intermodalnog transporta, intermodalnih čvorova i transportnih mreža u cilju ostvarivanja veće produktivnosti transportnih lanaca i smanjenje zagađenja životne sredine.

Projektnom sastanku su prisustvovali: doc. dr Bojan Beškovnik i doc. dr Marina Zanne (Fakultet za pomorstvo i promet Univerziteta u Ljubljani) i prof. dr Tatijana Dlabač i prof. dr Jelena Nikčević (Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore).

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.