IN MEMORIAM Rajko Čavor




IN MEMORIAM Rajko Čavor

Juče je u Bolnici Kotor preminuo Radomir- Rajko Čavor, kapetan duge plovidbe iz Tivta, dugogodišnji saradnik Pomorskog fakulteta Kotor.

Kapetan Rajko je duži niz godina bio vrijedan saradnik i prijatelj fakulteta. Svoja znanja i iskustva stečena na brodovima kojima je oplovio svijet, nesebično je  prenosio studentima Pomorskog fakulteta Kotor, sa posebnom lakoćom i ljubavlju  želeći da im približi svu ljepotu ali i težinu pomorskog poziva.

Bio je omiljen  među studentima i zaposlenim na fakultetu. Zajednički su se realizovali mnogi uspješni vidovi saradnje sa kapetanom Rajkom i njegovom firmom „ Paris- Kotor“.           Najviše pažnje oduvijek su privlačile praktične vježbe  koje smo zajednički organizovali na njegovoj čuvenoj „ Vodenoj kočiji“. Tada je Rajko, bez izuzetka, kao pravi domaćin ali i kolega i učitelj,  rame uz rame sa nastavnicima i saradnicima fakulteta,  davao sve od sebe da studentima pokaže što je moguće više i bolje učeći ih o sigurnosti na moru, traganju, spašavanju, navigaciji, svim onim vještinama i oblastima koje svaki mladi nautičar, budući pomorac mora da zna.

Pomagao je u realizaciji pojedinih projekata iz oblasti nautike, bio angažovan kao ekspert iz struke i pokazao da je njegovo znanje i iskustvo za nas bilo dragocjeno.

Dobitinik je priznanja za poseban  doprinos razvoju Pomorskog fakulteta Kotor.

Njegovim odlaskom ostali smo bez dragog  prijatelja i saradnika, ali ponosni smo što smo sarađivali sa njim.

Kapetane, neka ti je miran ovaj zadnji vijađ, poslije mnogih tramuntana i nevera, neka plava bonaca bude tvoje carstvo.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.