Poziv za XII Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2021




Poziv za XII Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2021

Centar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa opštinom Kotor i KC "Nikola Đurković", kao i sa drugim partnerima i sponzorima, organizuje XII Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2021, u periodu od 12. do 13. decembra, u Kinu Boka u Kotoru.

Napominjemo da je ulaz za sve projekcije besplatan.

Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ, prvi i jedini takve vrste u Crnoj Gori, ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana i građanki o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i u unaprjeđenja, kao i vrijednosnog okvira koji podstiče harmonične odnose među različitima po bilo kom osnovu.

BORBU KOJA TRAJE nastavljamo ove godine sa 15 crnogorskih premijera, među kojima su neki od najuspješnijih svjetskih filmova koji šire pogled i daju potrebni podsticaj i nadu, a selekciju od šest filmova predstavljamo i u Kotoru. Filmovi koje vam predstavljamo su odraz naših vrijednosti. Oni su odraz naše i vaše borbe. Mi mislimo o vama, našoj publici i našim saborcima. Zajedno smo u borbama koje traju.

Program XII Festivala UBRZAJ 2021počinje 12. decembra, od 19h00, u Kinu Boka, u Kotoru crnogorskom premijerom filma Tereza37, reditelja Danila Šerbedžije, apsolutnim pobjednikom Pulskog festivala 2020. godine.

Kompletan program Festivala UBRZAJ u Kotoru dostupan je na https://ubrzaj.me/program-crnogorskog-festivala-filma-o-ljudskim-pravima-ubrzaj-2021/program-crnogorskog-festivala-filma-o-ljudskim-pravima-ubrzaj-2021-kotor/, a katalog na https://ubrzaj.me/wp-content/uploads/2021/12/Ubrzaj-2021-Katalog-final.pdf.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.