Univerzitet Crne Gore akreditovao ljetnje škole u sferi turizma i pomorstva u okviru Erasmus+ projekta IESP




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je akreditovao dva programa ljetnje škole koji će podržati razvoj individualnih kapaciteta zainteresovanih studenata i sadašnjih profesionalca u sferi turizma i pomorstva i podržati međunarodnu vidljivost Univerziteta. Riječ je o ljetnjim školama “Održivi razvoj industrije jahti i krstarenja” i „Preduzetništvo u turizmu baštine“, koje se održavaju na engleskom jeziku te su ujedno doprinos dolaznoj mobilnosti studenata sa visokoobrazovnih institucija van Crne Gore.

Akreditovana šestodnevna škola „Održivi razvoj jahting i kruzing industrija“ održavaće se od 18. jula do 23. jula 2022. godine, na Pomorskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i omogućiti za studente 2 ECTS -a. Program pruža podršku stvaranju upravljačke strukture koja će moći bolje odgovoriti izazovima budućeg razvoja pomorstva. Ovaj interdisciplinarni program obuhvata šire područje pomorstva, pomorskog poslovanja i upravljanja njime, nautičkog i kruzerskog turizma, njihovog uticaja na životnu sredinu te upravljanja zaštitom morske sredine, obale i slično. Ova.

Interdisciplinarni program „Preduzetništvo u turizmu baštine“ će biti održan na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG. Škola predstavlja podršku stvaranju preduzetničke baze koja može da odgovori svim izazovima turističke industrije XXI vijeka. Ona je ujedno pokušaj odgovora na stalne zahtjeve kompanija iz sektora turizma za kadrovima koji su u stanju upravljati biznisom u savremenom turističko-hotelijerskom sistemu na održiv i odgovoran način. Obuhvatiće široku oblast turizma baziranog na kulturno-istorijskim i prirodnim resursima, njegovu održivost, preduzetničke šanse i  prednosti u smislu kreiranja novih radnih mjesta i turističkih doživljaja.

Oba programa su nastala kao ishod Erasmus+ CBHE projekta „Podsticanje internacionalizacije na crnogorskim institucijama visokog obrazovanja kroz efikasno strateško planiranje  (IESP)“

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.