Savremeni pristup kreiranju CV-ja za tržište rada u pomorstvu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prvi kontakt sa budućim poslodavcem se najčešće ostvaruje kroz predstavljanje putem CV-ja. U poređenju sa tradicionalnim, savremene biografije se baziraju na optimizovanom sadržaju i dizajnu. Kako kreirati efektan CV i ostvariti bolju poziciju na veoma konkurentnom tržištu, studenti su imati priliku da čuju putem zoom prezentacije "Savremeni pristup kreiranju CV-ja za tržište rada u pomorstvu" koju  je studentima našeg Fakulteta u ponedjeljak, 30.05.2022, u 17:00 časova održala Kristina Radnjić, student magistarskih studija i alumnista Pomorskog fakulteta Kotor.

U prezentaciji su razmatrani najbitniji elementi CV-ja, najčešće greške koje se javljaju pri izradi istog i predstavljeni savremeni softverski programi koji se koriste u procesu selekcije kandidata.

Komparativnom analizom tradicionalnog i savremenog CV-ja je ukazano na koje je sve načine moguće optimizovati biografiju i uspješno se plasirati na tržište rada u pomorstvu.

Prezentaciji su prisustvovali studenti završnih godina studijskih smjerova Pomorska elektrotehnika, studenti postdiplomskih studija, kao i profesori Pomorskog fakulteta Kotor.

Ovo je nastavak dobre prakse našeg Fakulteta koja povezuje studente svih ciklusa obrazovanja i omogućava da se usavršavaju i prenose stečena znanja i iskustva. Zahvaljujemo našoj studentkinji Kristini Radnjić koja je kolegama omogućila da čuju vrijedne informacije i izrazila želju da im pomogne oko optimizovanja i kreriranja profila na LinkedIn mreži, o čemu će studenti biti blagovremeno informisani.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.