Održane obuke o korišćenju AMOS EMS softvera nabavljenog u okviru DUALMON projekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor UCG, kao jedan od partnera u okviru projekta DUALMON „Jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog visokog obrazovanja u Crnoj Gori“ organizovao je dvodnevnu obuku od 29. do 30.06.2022. godine za korišćenje AMOS EMS softvera. Obuke je održao gospodin Goran Leš iz kompanije SOCIJUS iz Splita. Ova kompanija je na zahtjev Pomorskog fakulteta Kotor UCG izradila odgovarajuću bazu podataka jednog balkerijera koja će omogućiti obuku zaposlenih sa Pomorskog fakulteta Kotor i predstavnika kompanije Crnogorska plovidba koji su prisustvovali obuci.

Naime, posredstvom DUALMON projekta, Pomorski fakultet Kotor je nabavio i instalirao AMOS EMS softver. Predviđeno je da uključivanjem ovog softvera u nastavni proces studenti akademskih studija mogu učestvovati u praktičnim vježbama koje će se odvijati u partnerskoj kompaniji Crnogorska plovidba. AMOS EMS softver omogućava realizaciju različitih poslovnih procesa, kao što su: održavanje, nabavka i utrošak rezervnih djelova, praćenje standarda kvaliteta, dokumentovanih informacija, praćenje zaposlenja pomoraca, njihovih personalnih dokumenata i drugo.

Zaključeno je da se na ovaj način studentima obezbjeđuju savremeni uslovi za razvoj i usavršavanje kompetencija potrebnih za buduću karijeru u pomorskom poslovanju,  te da će softver olakšati realizaciju pilot projekta dualnog obrazovanja, koji će se od naredne studijske 2022/23. godine realizovati na Pomorskom fakultetu Kotor i Crnogorskoj plovidbi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.