Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor u posjeti kompaniji A42




Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor u posjeti kompaniji A42

Na osnovu ranije ostvarene komunikacije i posjete predstavnika kompanije Adriatic 42 Pomorskom fakultet Kotor, predstavnici Fakulteta uzvratili su posjetu Brodogradilištu Bijela i novim objektima za remont mega-jahti. Domaćini su bila gospođa Ljiljana Premović, menadžer za ljudske resurse, i gospodin Milan Bošković, menadžer za odnose sa klijentima, dok su ispred Pomorskog fakulteta Kotor sastanku prisustvovali dekan Fakulteta, prof. dr Špiro Ivošević i doc. dr Zorica Đurović.

Povod sastanka bilo je dalje razmatranje već najavljenih mogućnosti i modaliteta saradnje. U tom smislu, bilo je riječi o mogućnostima inkorporiranja potreba kompanije u smislu ljudskih resursa u sam proces obrazovanja budućih pomorskih kadrova za rad u brodogradilištu i na poslovima remontovanja mega jahti. Takođe, bilo je riječi o mogućnostima kreiranja specijalizovanih obuka u okviru fakultetskog centra za obuku pomoraca, a koje bi pratile stručne zahtjeve i potrebe zaposlenih u kompaniji. Sa druge strane, resursi i infrastruktura kompanije Adriatic 42 bili bi izuzetna dodatna nastavna baza za studente Pomorskog fakulteta Kotor, naročito u vidu studijskih posjeta i dijela praktične obuke pojedinih stručnih predmeta, naročito kada je u pitanju studijski program Brodomašinstvo.

Razmatrala se i mogućnost zajedničkih međunarodnih projekata, a jedan od prvih vidova saradnje biće ostvaren već tokom naredne, druge po redu konferencije u organizaciji Pomorskog fakulteta Kotor (2nd International Maritime Conference), koji će kompanija Adriatic 42 podržati i u okviru koje će se predstaviti učesnicima i prisutnim predstavnicima institucija i privrede.

Predstavnici Kompanije i Fakulteta saglasili su se u vezi sa značajem uspostavljanja i razvijanja buduće saradnje. Naredne planirane aktivnosti odnose se na definisanje sporazuma o naučno-tehničkoj saradnji i intenziviranu komunikaciju u odnosu na konkretne dalje korake.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.