Održano gostujuće predavanje konsultanta za projektni menadžment




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Gostujuće predavanje konsultanta za projektni menadžment, javne nabavke i zaštitu životne sredine mr Sanje Mugoše održano je 26.12.2022. godine na Pomorskom fakultetu Kotor, u okviru  predmeta „Projekt menadžment“ (predmetni nastavnik: doc. dr Ranka Krivokapić).

Mr Sanja Mugoša magistrirala je na Fakultetu za ekonomiju i finasije, Univerziteta TOR Vergata u Rimu. Svoje profesionalno iskustvo započela je u GIZ-u, Njemačkoj međunarodnoj saradnji na projektima “Državna revizorska institucija” i “Podrška ekonomskom razvoju Crne Gore”.  Od  2011-2019. godine radila je u PROCON-u kao Glavna menadžerka, a zatim kao Izvršna direktorica.

Njeno profesionalno iskustvo vezano je za menadžment međunarodnih projekata  finansiranih kroz kreditna i//ili grant sredstva u skladu sa pravilima tih institucija, ali i domaćim zakonodavstvom. Tokom svog rada bila je aktivni učesnik pregovaranja sa međunarodnim institucijama (Evropska investiciona banka, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska komisija, Banka za razvoj Savjeta Evrope) u cilju implementacije projekata.

Kroz prizmu svog bogatog iskustva mr Mugoša je studentima Master studija, smjera Menadžment u pomorstvu i logistika ukazala na značaj projekt menadžera,  kao i na nove standarde poslovanja. Govorila je o implementaciji projekata, projektnom menadžmentu, PRAG procedurama, programiranju, kontroli i monitoringu projekata.

Inkluzijom studenata ostvarena je kvalitetna interakcija sa mr Mugošom i oni su dobili adekvatne odgovore na sva postavljena pitanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.