Promocija Pomorskog fakulteta Kotor u Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Promocija Pomorskog fakulteta Kotor održana je u Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić u Herceg Novom 2. marta 2023. godine. Ovu promociju pripremili su i realizovali doc. dr Ranka Krivokapić, rukovodilac studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika, i saradnici u nastavi: dr Zoran Kovačević, mr Igor Petrović i mr Dragana Milošević. Podršku promociji Fakulteta u Herceg Novom pružili su i Nemanja Pudar, student master studija na Pomorskom fakultetu Kotor, nekadašnji učenik gimnazije u SMŠ Ivan Goran Kovačić“, kao i Momir Đuković, student osnovnih akademskih studija Nautika i pomorski saobraćaj i dobitnik nagrade za najbolji uspjeh tokom studiranja za studijsku 2022/23. godinu.

Hercegnovske maturante najprije je pozdravila doc. dr Ranka Krivokapić, koja je predstavila Fakultet, studijske programe i upoznala prisutne sa načinom upisa, dostavljanjem neophodne dokumentacije, kao i pravilima studiranja na Pomorskom fakultetu Kotor.

Mr Dragana Milošević dala je više informacija o realizaciji teorijske i praktične nastave, programu studentske mobilnosti (Erasmus), o saradnji Fakulteta sa privredom, kao i druge informacije od koristi za buduće studente.

Dr Zoran Kovačević je prisutne maturante upoznao sa potencijalima nautičkog turizma, naglašavajući da je upravo ova grana turizma jedna od najbrže rastućih u svijetu i u Crnoj Gori.

Doc.dr Ranka Krivokapić i mr Dragana Milošević pozvale su maturante Srednje mješovite škole Ivan Goran Kovačić da posjete Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, koji će ove godine biti održan 15. marta u Sportsko-kulturnom centru UCG, kao i Info dan Pomorskog fakulteta Kotor koji će ove godine biti organizovan sredinom juna.

Nadamo se da će ova uspješno realizovana i interesantna promocija Pomorskog fakulteta Kotor biti od koristi i od pomoći učenicima završnih razreda u Herceg Novom pri donošenju odluke o odabiru fakulteta i kreiranju uspješne budućnosti u akademskom i profesionalnom svijetu.

Ovom prilikom, tim Pomorskog fakulteta Kotor se zahvaljuje direktorici Srednje mješovite škole Ivan Goran Kovačić gospođi Ljiljani Karanović, na izuzetnoj saradnji i gostoprimstvu.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.