Promocija Pomorskog fakulteta Kotor za maturante Srednje mješovite škole „Mladost“ u Tivtu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U četvrtak, 03. marta 2023. godine, organizovana je promocija Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore za maturante Srednje mješovite škole „Mladost u Tivtu. Promociju se pripremili i realizovali prof. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za razvoj i inovacije, saradnice u nastavi mr Radmila Gagić i mr Dragana Milošević, i Đorđe Nedeljkov, laborant na brodomašinskoj i elektro grupi predmeta. Promociji su prisustvovali i studenti doktorskih i master studija Pomorskog fakulteta Kotor Ilija Knežević i Nemanja Pudar, kao i Matej Knezović, student studijskog programa Pomorska elektrotehnika i nekadašnji učenik Srednje mješovite škole „Mladost".

Maturantima odjeljenja elektro struke najprije se obratila prof.dr Tatijana Dlabač, koja je predstavila Fakultet, studijske programe i ukazala na prednosti koje nudi studiranje na Univerzitetu Crne Gore. Informacije u vezi sa praktičnom nastavom maturantima je približio Đorđe Nedeljkov. Najveći broj pitanja upućen je studentu Mateji Knezoviću, koji je sa svojim mlađim kolegama podijelio informacije i lična iskustva u vezi sa procesom studiranja na Pomorskom fakultetu Kotor.

Za odjeljenje opšte gimnazije u Tivtu, mr Radmila Gagić i student master studija Nemanja Pudar predstavili su Univerzitet i Fakultet, te ukazali na važne informacije koje se tiču upisa, studijskih programa i samog procesa studiranja.

Mr Dragana Milošević i mr Ilija Knežević su učenicima završnih razreda ekonomske struke dali više informacija u vezi sa upisom, oragnizacijom Info dana, programom studentske mobilnosti (Erasmus), i druge korisne informacije za buduće studente.

Maturanti Srednje mješovite škole „Mladost pozvani su da posjete Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore koji će ove godine biti održan 15. marta u Sportsko-kulturnom centru UCG, kao i Info dan Pomorskog fakulteta Kotor koji će biti priređen za sredinu juna. S obzirom na dugogodišnju saradnju i brojne učenike ove škole koji su diplomirali ili trenutno studiraju na ovom Fakultetu, vrata Fakulteta biće otvorena za maturante ove škole i van već utvrđenih termina.

I ovogodišnja promocija u Tivtu potvrda je dobre saradnje između dvije obrazovne institucije. I ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Srednje mješovite škole „Mladost, gospođi Mariji Čučković, na ukazanom gostoprimstvu, a maturantima želimo puno uspjeha na predstojećim maturskim ispitima!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.