Promocija Pomorskog fakulteta Kotor u Srednjoj stručnoj školi „Ivan Uskoković u Podgorici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U petak, 10. marta 2023. godine, promocija Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore održana je u Srednjoj stručnoj školi „Ivan Uskoković u Podgorici. Promociju su pripremili i realizovali prof. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za razvoj i inovacije, dr Miroslav Vukičević, stručni saradnik na brodomašinskom simulatoru, Nikola Jelić, student prve godine master studija, i Dragoje Minić, student prve godine studijskog programa Brodomašinstvo.

Prisutni maturanti imali su priliku da se upoznaju sa studijskim programima, upisnim rokovima, načinom studiranja i pogodnostima koje imaju studenti Univerziteta Crne Gore. Bilo je riječi i o istraživanjima, projektnim i drugim aktivnostima koje se realizuju na Pomorskom fakultetu Kotor. Erasmus programi se realizuju i u okviru SSŠ „Ivan Uskoković, te se time govorilo i o aktivnostima koje su zajedničke za ove dvije obrazovne institucije, kao i mogućim benefitima studiranja.  Prezentacija je obuhvatila i informacije o karijernim mogućnostima i mogućnostima zaposlenja u pomorskoj industriji.

Učenici završnih razreda ove srednje škole pozvani su da posjete dan Otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore koji će biti održan u srijedu, 15. marta u Podgorici. Takođe učenici ove škole imaće priliku da prisustvuju i Info danu Pomorskog fakulteta Kotor, koji će biti organizovan sredinom juna.

Pomorski fakultet Kotor i SSŠ Ivan Uskoković vežu jake spone. U pitanju su prevashodno učenici ove škole koji nastavljaju studije na našem Fakultetu, a nakon studija nastavljaju da budu naši najbolji ambasadori kroz plovidbu na priznatim svjetskim kompanijama. Tim Pomorskog fakulteta Kotor se zahvaljuje direktorici škole, gospođi Sonji Dabetić, zamjeniku direktora, gospodinu Vesku Raškoviću, i profesorima i učenicima škole na srdačnoj dobrodošlici i pruženoj podršci.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.