Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni čitači za lične karte




Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni čitači za lične karte

Za maturante koji se upišu na Univerzitet Crne Gore, u studijskoj 2023/24. godini, obezbijeđeni su besplatni čitači za lične karte, njih 3.200, u cilju stavljanja u funkciju digitalne usluge Univerziteta Crne Gore - digitalnog potpisivanja ugovora o studiranju.

Jedan od preduslova za potpisivanje ugovora o studiranju je posjedovanje čitača elektronske lične karte, pa je ovim putem svim budućim brucošima obezbijeđen ovaj uređaj besplatno.

Naime, nakon rangiranja, kandidati koji su stekli uslov za upis, predaju originalnu dokumentaciju studentskoj službi fakultetu ili akademije za koju su se prijavili. Tom prilikom će moći da preuzmu i čitače za lične karte. Uz pomoć čitača moći će, lako i jednostavno, na platformi  upisi.edu.me, da potpišu ugovor o studiranju bez naknadnog odlaska u službu. Ovo je, ujedno, poslednji korak u procesu upisa studenata.

Važan preduslov za digitalno potpisivanje ugovora o studiranju je aktiviranje lične karte, pa stoga još jednom apelujemo na buduće studente da to urade, kao pripremu za predstojeći upis. Lična karta se može aktivirati preuzimanjem softvera i praćenjem uputstava na sajtu Vlade Crne Gore, na linku Aktiviraj ličnu kartu. 

E-usluge po mjeri studenata razvijamo u okviru projekta “E-usluge kao odgovor na Covid19”, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom javne uprave. Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata.

Kada je riječ o samom upisu, svi koraci će biti objašnjeni tekstom konkursa, koji Univerzitet Crne Gore objavljuje krajem juna u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu  www.ucg.ac.me.

Više informacija o studijskim programima UCG: Studentski informator

Više informacija o upisu putem platforme upisi.edu.me pogledajte u video objašnjenju:

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.