Održano tradicionalno davanje krvi na Pomorskom fakultetu Kotor




Održano tradicionalno davanje krvi na Pomorskom fakultetu Kotor
SAOPŠTENJE

 

Danas je na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore održano tradicionalno davanje krvi upriličeno u sklopu obilježavanja Dana dobrovoljnih davalaca krvi i Nedjelje Crvenog krsta Crne Gore. Ovo je tradicija na Fakultetu koja traje već 31 godinu, kroz koju studenti i zaposleni u velikom broju pokazuju svoju humanost i rješenost pomaganja ljudima kojima je potrebna krv u cilju spašavanja ljudskih života i zdravlja ljudi.

Studente sa svih studijskih programa koji su se odazvali pozivu da daju krv, pozdravio je vršilac funkcije dekana Pomorskog fakulteta Kotor prof.dr Danilo Nikolić koji se studentima zahvalio na odzivu u velikom broju i tom prilikom pohvalio njihovu humanost i rješenost da pomognu nekome kome je dragocjena tečnost neophodna.

Prof.dr Danilu Nikoliću i drugim zaslužnim sa Pomorskog fakulteta Kotor uručene su zahvalnice za nesebičan doprinos podršci i realizaciji Programa aktivnosti dobrovoljnog davanja krvi na Fakultetu.

Prisutne je takođe pozdravio i prof.dr Danilo Đurović, redovni profesor Pomorskog fakulteta Kotor, u penziji, dugogodišnji aktivista Crvenog krsta i Društva dobrovoljnih davalaca krvi, i sam višestruki davalac sa  127 davanja zaključno sa današnjom akcijom.

Ovaj događaj na Pomorskom fakultetu Kotor je ujedno i doprinos akciji koja se sprovodi na nivou Univerziteta Crne Gore.

 

Pomorski fakultet Kotor



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.