Promocija fakulteta u Srednjoj pomorskoj školi u Kotoru




Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor, doc. dr Senka Šekularac-Ivošević, mr Draško Kovač, MSc Maja Škurić, mr Miroslav Vukičević, Matija Rašković, student na studijskom programu Brodomašinstvo i Maja Filipović, pripravnik, su obišli Srednju pomorsku školu u Kotoru u utorak, 3. aprila 2018. godine.

Ovom prilikom su promovisani studijski programi maturantima nautičkog, brodomašinskog i špeditersko-agencijskog i carinskog smjera. Učenicima je podijeljen promotivni materijal, a takođe je bilo riječi i samoj proceduri upisa, o mogućnostima zaposlenja nakon sticanja diplome na Pomorskom fakultetu Kotor kao i o raznim programima mobilnosti studenata, praktičnoj nastavi i obavljanju radne prakse u inostranstvu.

Učenicima ove škole su se obratili mr Miroslav Vukičević, laborant u nastavi na Pomorskom fakultetu Kotor koji je i upravitelj stroja na kompaniji MOL iz Japana, kao i student Matija Rašković koji je aktivni pomorac na kompaniji MSC. Oni su prenijeli svoja iskustva sa broda i na praktičnim primjerima ukazali na značaj sticanja stručnog visokoškolskog obrazovanja u cilju zadržavanja prepoznatljivog kvaliteta naših pomoraca na međunarodnom tržištu rada, a takođe su ohrabrili buduće brucoše da moraju biti istrajni kada je u pitanju kontinuirana edukacija, kako bi brže napredovali u službi.

Ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru, g-dinu Veljku Botici na tome što je omogućio da ove godine maturantima Srednje pomorske škole predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor prezentuju studijske programe, kao i da govore o benefitima koje studenti mogu ostvariti tokom studija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.