Održan Dan otvorenih vrata na UCG, 24.4.2018.




Dana 24. aprila 2018. godine u Podgorici je na otvorenom platou ispred zgrade Rektorata Univerziteta Crne Gore održan Dan otvorenih vrata. Više od 3 000 maturanata koji su pristizali iz svih krajeva Crne Gore imali su prilike da se, nakon pozdravne riječi rektora prof. dr Danila NIkolića, Mubere Kurpejović, generalne direktorice Direktorata za visoko obrazovanje i Ivice Todorovića, direktora Karijernog Centra Univerziteta Crne Gore, upoznaju sa mogućnostima studiranja na fakultetskim jedinicama Univerziteta Crne Gore.

U ime Pomorskog fakulteta Kotor, maturante su sa mogućnostima odabira nekog od četiri akreditovana studijska programa, sadržinom predmeta i budućim šansama za zaposlenje, kako na kopnu tako i moru, upoznali dekan doc. dr Špiro Ivošević, prodekanica doc. dr Milena Dževerdanović-Pejović, rukovodilac studijskog programa Pomorska elektrotehnika doc. dr Tatijana Dlabač i profesorica prava prof. dr Jelena Nikčević. Naravno, bezrezervnu podršku su dali i student Matija Rašković, kao i pripravnik Dušan Jabučanin.

Cijeli događaj je protekao u lijepom ambijentu sunčanog dana koji je ispunjavao žamor znatiželjnih maturanata, a budućih brucoša. Zahvaljujemo se maturantima koji su tradicionalno iskazali veliko interesovanje za Pomorski fakultet Kotor i rado ih očekujemo već u prvom upisnom roku.





Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.