Realizacija programa mobilnosti Pomorskog fakulteta Kotor i Lijepaja Maritime College-a iz Letonije




U cilju realizacije programa mobilnosti nastavničkog i saradničkog kadra Pomorskog fakulteta Kotor u periodu 23-27. aprila 2018. godine Doc. dr Senka Šekularac-Ivošević i Željko Pekić, laborant za grupu elektro predmeta, borave na Lijepaja Maritime College-u (LMC), Lijepaja, Letonija. Kroz ovaj vid razmjene imaju priliku da se upoznaju sa organizacijom ovog pomorskog koledža, njegovim menadžmentom, nastavnicima i saradnicima, kao i infrastrukturom i opremom. Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor su dočekani od strane gospodina Vladimirs Dreimanis, direktora LMC-a i predstavnika kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost.

Doc. dr Senka Šekularac Ivošević je obavila gostujuća predavanja u trajanju od 8 sati, i to: a) za studente na studijskom program International Transport Management sa temom “Marketing u pomorstvu – primjena u brodarstvu i morskim lukama”, i b) za studente na studijskom programu Ship Navigation pod naslovom “Trendovi u upravljanju ljudskim resursima na mosti i mašinskom kompleksu – liderstvo i timski rad”.

Željko Pekić, laborant ze grupu elektro predmeta, pohađa program obuke na LMC nautičkom, elektrotehničkom i brodomašinskom simulatoru i sarađuje sa kolegama iz IT departmana.

Kolege sa LMC-a su predstavili istorijske i kulturne znamenitosti Lijepaje i Letonije, upoznali naše predstavnike sa demografskim, ekonomskim i socijalnim karakteristikama ovog područja, što sveukupno podiže kvalitet Erasmus+ programa u značajnom obimu.

Zaključuje se da su uspostavljeni prioriteti za nastavak saradnje i otvorene mogućnosti za intenziviranje odnosa kancelarija za međunarodnu saradnju Pomorskog Fakulteta Kotor i Lijepaja Maritime College-a.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.