Održan svečani prijem brucoša u studijskoj 2018/19. godini




Danas, u ponedjeljak, 24. septembra 2018. godine je na Pomorskom fakultetu Kotor upriličen svečani prijem za studente prve godine studija studijske 2018/19. godine, za sve studijske programe, čime je obilježen početak nastave u novoj studijskoj godini.

Mladim studentima se obratio dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof.dr Špiro Ivošević koji je studente pozdravio i poželio im uspješan početak studiranja i nove studijske godine. Ukratko ih je upoznao sa sadašnjim trenutkom razvoja fakulteta, unaprijeđenju nastave i nauke, razvoju mobilnosti studenata i zaposlenih i drugim pogodnostima i prednostima koje Fakultet nudi.

Dekan je naročito izrazio svoje zadovoljstvo izuzetnim rezulatatima upisa kako kvantitativno, tako i kvalitetom jer je upisan veliki broj lučonoša, te odličnih i vrlodobrih kandidata, i izrazio  uvjerenje da će svoje kvalitete pokazati i kao studenti Pomorskog fakulteta Kotor.

Studente prve godine je takođe pozdravila i prodekan za nastavu doc.dr Milena Dževerdanović Pejović koja je nakon upućene dobrodošlice uz  želje za uspješno studiranje, studente upoznala sa nekim osnovnim važnim informacijama ( web site Fakulteta, otvaranje live naloga, moodle portal), te im ukazala na značaj redovnog praćenja nastave i vježbi, kako teorijskog tako i praktičnog dijela.Ukratko ih je upoznala sa principima akademskog integriteta uz poštovanje etičkog kodeksa te vrijednosti povjerenja, poštovanja, iskrenosti, poštenja, odgovornosti i hrabrosti. Naročito je ukazala na  neophodnost  izbjegavanja varanja na ispitima i drugim nedozvoljenim vrstama ponašanja. Istovremeno, potencirrala je razvoj međusobnog poštovanja u odnosu na profesore i studente, te poštovanje studentskih prava i obaveza.

Prisutnima se obratio  i predstavnik Studentske organizacije  Nebojša Mandić koji je svoje mlade kolege upoznao sa radom  te organizacije naglašavajući da je riječ o nepolitičkom i neprofitnom subjektu čiji je glavni cilj da studentima omogući što kvalitetniji i raznovrsniji studentski život. Naglasio je aktivnosti na afirmaciji  studentske razmjene u okviru ERASMUS programa, ističući mogućnosti boravka na inostranim fakultetima kao značajan i vrijedan segment studiranja an Pomorskom fakultetu Kotor. Ukazao je na dobre mogućnosti informisanja preko web sitea fakulteta i organizacije, te facebook stranice Studentske organizacije.Zahvalio se dekanu i nastavnicima Fakulteta na dobroj saradnji i studentima prve godine poželio sretan  prvi dan studija.

Nakon svečanog prijema, studenti su počeli nastavu u skladu sa objavljenim  rasporedom.

Pomorski fakultet Kotor ovim putem još jednom želi svim studentima uspješan početak nove studijske godine i uspješno studiranje na svim studijskim programima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.