Realizacija programa mobilnosti Pomorskog fakulteta Kotor - PFK i Lithuanian Maritime Academy - LMA




REALIZACIJA PROGRAMA MOBILNOSTI POMORSKOG FAKULTETA KOTOR - PFK I LITHUANIAN MARITIME ACADEMY - LMA  

 

U cilju realizacije programa mobilnosti ERASMUS + na Pomorskom fakultetu Kotor je u periodu 10-16. oktobra 2018. godine boravila gosp. Indrė Augaitienė, projekt specijalista/institucionalni Erasmus + program koordinator sa Lithuanian Maritime Academy-e, Klaipeda, Litvanija.

Kroz ovaj vid razmjene koleginica iz Litvanije je imala priliku da se upozna sa organizacijom Pomorskog fakulteta Kotor, menadžmentom, nastavnicima, saradnicima, studentima, kao i infrastrukturom i opremom. Gosp. Indrė Augaitienė je dočekana od strane Dekana, Prof. dr Špira Ivoševića i predstavnika kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost. Takođe, prisustvovala je međunarodnoj konferenciji “5th International Scientific Conference Trends in Development of Tourism and Hospitality”, Kotor, oktobar 11-12. 2018., čiji je jedan od organizatora bio i naš Fakultet.

Koleginica sa LMA-a je obavila prezentaciju svoje obrazovne institucije, ali i istorijske i kulturne znamenitosti Klaipede i Litvanije, te upoznala naše predstavnike i studente sa demografskim, ekonomskim i socijalnim karakteristikama ovog područja, što sveukupno podiže kvalitet Erasmus+ programa u značajnom obimu.

Zaključuje se da su uspostavljeni prioriteti za nastavak saradnje i otvorene mogućnosti za intenziviranje odnosa kancelarija za međunarodnu saradnju Pomorskog Fakulteta Kotor i Lithuanian Maritime Academy, ali i donesena strategija buduće razmjene studenata, akademskog i neakademskog osoblja obje institucije.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.