Predavanje upravitelja masina Denisa Vukasinovica iz Kotora




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U srijedu 13.03.2019 god. se održalo gostujuće predavanje na brodomašinskim simulatorima člana BOKELJSKE MORNARICE KOTOR, kolege Denisa Vukašinovića upravitelja mašine iz Kotora koji je završio ovaj fakultet. Vukašinović je pokušao da prenese studenima brodomašinstva dio znanja i bogatog iskustva kao upravitelj na tankerskoj floti. Bogato stručnog iskustvo kolege Vukašinovića je preporučilo da obavlja posao Chief Of Technical Department Crnogorske Plovidbe A.D. Kotor u periodu 2011/1012 prilkom izgradnje 2 broda i exploatacije istih.

U uvodnom dijelu predavanja kolege Vukičević i Vukašinović su pokušali da približe studentima što predstavlja Bokeljska mornarica kao najstarija postojeća pomorska institucija na svijetu.

Kolega Vukašinović je održao stručno predavanje na temu MAN B&W ME motora njihov koncept i složena operacija savremenog motora današnjice kao i budućnosti.

Kroz prezentaciju i video snimke studentima je predstavljena razlika između konvencionalnih motora sa i bez bregastih vratila.

Studenti su bili počastvovani prisustvom gospodina Slobodana Starovića, bivšeg izvršnog direktora Crnogorske Plovidbe, kao i Tehničkičkog Direktora Jugooceanije.

U toku predavanja studenti su postavljali stručna pitanja a na kraju su se raspitivali o ukrcaju na sadašnjoj kompaniji kolege Vukašinovića.

Predavanje je želja Pomorskog fakulteta Kotor i koordinatora ovih predavanja, da se našim studentima prenese što više praktičnog znanja na savremenim brodskim sistemima, kako bi naši studenti bili konkurentni na svjetskom tržištu i nastavili dugu tradiciju uspješnih pomoraca sa ovih podneblja.

Koordinator gostujućih predavanja je mr. Miroslav Vukičević, a vjerujemo da će ovo biti jedno od niza stručnih predavanja na Pomorskom fakultetu, koji će rado ugostiti članove najstarije bratovštine pomoraca na Jadranu i jedne od najstarijih na svijetu sa kojima ova ustanova ima odličnu saradnju. Ovim putem se zahvaljujemo kolegi Vukašinoviću na izdvojenom vremenu i trudu da opširnu materiju svede na par sati predavanja i nadamo se ponovnom susretu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.