Studenti Pomorskog fakulteta Kotor u posjeti luke Port of Adria u Baru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dana 14. 03. 2019. godine predstavnici i studenti Pomorskog fakulteta Kotor sa studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika (osnovne, specijalističke i magistarske studije) posjetili su luku Port of Adria u Baru. U sklopu predavanja i vježbi za predmete Marketing u pomorstvu i Istraživanje pomorskog tržišta, a sve u cilju realizacije nastavne baze i povezivanja teorijskih znanja sa iskustvima iz prakse, ovu posjetu organizovali su Doc. dr Senka Šekularac-Ivošević, nastavnik, i izvršni direktor luke gosp. Sedat Kara, stručni saradnik na predmetima.

G-din Sedat Kara je uz podršku kolega Danijele Čejović (asistent izvršnog direktora i HR menadžer), Kerema Demirhana (direktor sektora operative) i Tanje Novović (koordinator za odnose sa javnošću i kruzing aktivnosti) prezentovao marketinške aktivnosti u području lučkog i kruzing poslovanja na primjeru luke Port of Adria. Takođe, predstavljeni su investicioni planovi ove kompanije u budućem periodu. Studenti su pokazali izuzetno interesovanje za teme i postavili niz pitanja, što je doprinijelo većoj interakciji i kvalitetu ove posjete.

Nakon prezentacije studenti su imali priliku da sa predstavnicima menadžmenta luke obiđu sve raspoložive terminale (terminal za generalne terete, kontejnerski, drvni, kruz terminal i frigo stanicu), i tako se upoznaju se sa lučkim kapacitetima i operacijama.

Zaključeno je da je ova posjeta uspješno realizovana na obostrano zadovoljstvo i da će biti dobra osnova za dalju saradnju i realizaciju planova u vezi sa visoko-stručnim osposobljavanjem studenata našeg Fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.