Studentima predstavljen rad u brodarskoj kompaniji Mediterranean Shipping Company sa sjedištem u Ženevi




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U srijedu, 27.marta 2019.godine, u amfiteatru Pomorskog fakulteta, održana je prezentacija brodarske kompanije Mediterranean Shipping Company sa sjedištem u Ženevi. Prezentaciju je održao mr Dalibor Pelević, rukovodilac kancelarije MSC Montenegro D.O.O. Bar. Gospodin Pelević je, inače, bivši student osnovnih i aktuelni student doktorskih studija na odsjeku za Menadžment u pomorstvu. S tim u vezi, nije krio zadovoljstvo što se posle 15 godina ponovo nalazi u amfiteatru Fakulteta, ovoga puta obraćajući se svojim mlađim kolegama sa druge strane katedre.

Činjenica da je bivši i ponovo aktuelni student Pomorskog fakulteta bila je posebna inspiracija gospodinu Peleviću da pripremi prezentaciju kompanije MSC za naše studente, a da im istovremeno prikaže lično iskustvo i put od studentskih dana do mjesta rukovodioca predstavništva ove prestižne brodarske kompanije.

Pored predstavljanja organizacije i aktivnosti kompanije MSC, gospodin Pelević je sa posebnim entuzijazmom i iskrenošću podijelio sa studentima dane i iskustva sa početka svoje karijere, sve izazove s kojima se mlad čovjek susreće po završetku školovanja, kao i savjete koji će im olakšati da se prema njima odrede, da ih prevazilaze i da dalje napreduju.

Na kraju prezentacije, gospodin Pelević je odgovarao na pitanja studenata, prijatno iznenađen njihovim interesovanjem i ozbiljnošću, čak i studanata prve godine studija.

Nakon prezentacije, održan je sastanak sa predstavnicima Fakulteta sa kojima se razgovaralo o mogućnostima buduće saradnje u smislu dodatne praktične obuke i zaposlenja, prije svega za studente Menadžmenta u pomorstvu, s obzirom da su aktivnosti Barske kancelarije kompanije MSC-a, a i uža oblast interesovanja i aktivnosti gospodina Pelevića uglavnom vezani za logistiku.

Gospodin Pelević se obavezao da kontaktira svoje partnerske firme, uglavnom vezane za pružanje špediterskih usluga, sa područja Bara i Podgorice, koje bi bile zainteresovane za volontersko angažovanje naših studenata iz tih opština, eventualno za njihovo sezonsko ili stalno angažovanje. Na taj način bi se studentima omogućila praktična obuka i uvid u agencijsko i brodarsko poslovanje u praksi, kao i mogućnost da pokažu svoje znanje i spremnost da dalje uče i napreduju. S tim u vezi, on je zamolio sve prisutne studente da se upišu na pripremljenu listu koja će sadržati njihove osnovne podatke, kao što sui me, studijski program, godina studija i grad u kojemu žive.


Zahvalni smo gospodinu Peleviću na pokazanoj dobroj volji da uputi svoje mlađe kolege u pravilne staze napredovanja u poslu i karijeri u Crnoj Gori, kao i da ih motiviše da grade svoje životne puteve sopstvenim naporima, koji predstavljaju jedini ispravan i ispunjavajući način napredovanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.