Dekan Pomorskog fakulteta Kotor čestitao studentima Dan studenata, 4. april 2019. godine




Dekan Pomorskog fakulteta Kotor čestitao studentima Dan studenata, 4. april 2019. godine
Drage koleginice i kolege studenti,

U ime kolektiva Pomorskog fakulteta Kotor, kao i u svoje licno ime, cestitam vam 4. april - Dan studenata!

Zelim da istaknem zadovoljstvo sto ste dio Pomorskog fakulteta Kotor koji se jubilarnih 60 godina bavi visokim obrazovanjem pomorskog kadra u Crnoj Gori. Vodjeni idejom da su mladi ljudi pokretaci pozitivnih promjena, njegujemo znanje i nauku kao najvise vrijednosti kojima tezi svaki akademski gradjanin. Imperativ u nasem radu su razvoj obrazovnog i strucnog kadra, uz permanentno ispunjavanje visokih medjunarodnih standarda i specificnih zahtjeva pomorskog trzista rada.

Pomorski fakultet Kotor je iznjedrio veliki broj strucnjaka i uspjesnih profesionalaca iz oblasti pomorstva. S pravom mozemo biti ponosni svojim nastavnim, naucnim i strucnim dostugnucima na nivou drzave i sireg okruzenja, a narocito nasim pomorskim kadrom koji nas predstavlja sirom svijeta. Pored teorijske nastave i vjezbi, podsticemo mobilnost nasih studenata u okviru Erasmus+ programa. Takodje se trudimo da obezbijedimo sto vise mogucnosti za sticanje prakticnih znanja i vjestina. U tu svrhu, imamo brojne gostujuce predavace i predstavnike struke iz svih oblasti savremene pomorske industrije. Znacajan je angazman Fakulteta kada je u pitanju obezbjedjenje prvog zaposlenja nasih diplomiranih studenata, o cemu svjedoci uspjesna saradnja sa renomiranim brodarskim kompanijama (Dabinovic, Bernhard Schulte, Nord reiderei), lukama (Luka Kotor i Port of Adria), pomorskim agencijama, marinama i ostalim privrednim i neprivrednim subjektima u pomorstvu.

U saradnji sa predstavnicima Vojske Crne Gore svake godine za nase studente organizujemo edukativno krstarenje skolskim brodom "Jadran". Takodje, svi profesori, saradnici, laboranti i neakademsko osoblje nastoje da podrze raznovrsne kreativne aktivnosti studenta, od kojih se ovom prilikom istice objava "Studentskih novina" i ona se nalazi u prilogu.

Kao dekan Pomorskog fakulteta Kotor zelim da vas ohrabrim da nastavite da se trudite i radite na unapredjenju svog znanja, na razvijanju vjestina i realizaciji kreativnih ideja, uz vjeru da ce Fakultet u kontinuitetu pruzati sto je moguce kvalitetnije i sadrzajnije uslove studiranja.

Srdacno,
Prof. dr Spiro Ivosevic, dekan

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.