Posjeta profesora i studenata Univerziteta u Zenici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Desetak studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici u pratnji svojih profesora u cetvrtak, 18. aprila 2019. godine posjetili su Pomorski fakultet Kotor. Ispred Pomorskog fakulteta, dočekao ih je dekan, prof. dr. Špiro Ivošević, kao i nastavnici i saradnici studijskog programa Brodomašinstvo, mr Sead Cvrk, mr Miroslav Vukičević i mr Zorica Đurović.

Posle dobrodošlice, dekan Ivošević je upoznao goste sa osnovnom organizacijom i aktivnostima Pomorskog fakulteta Kotor, a zatim su u razgovoru i u okviru odgovora na pitanja detaljnije predstavljeni i pojedini programi, prije svega studijski program Brodomasinstvo, a razgovaralo se i o zajedničkim nastavnim oblastima dva fakulteta. Gostujućim studentima naročito su bili interesantni uslovi upisa, studiranja, kao i mogućnosti zaposlenja za koje Pomorski fakultet Kotor priprema svoje studente.

Posle uvodne prezentacije i razgovora, dekan Ivošević i je iskoristio priliku da gostima uruči uramljenu fotografiju školskog broda Jadran sa prošlogodišnje plovidbe na Maltu, autora dr Stevana Kordića. Nakon razmjene poklona, gosti su imali prilike da se upoznaju sa simulatorima i laboratorijama koji se koriste za praktičnu nastavu, a posebno interesovanje imali su za brodomašinski simulator u okviru kojega su mogli da se upoznaju sa nekim brodskim sistemima i načinom njihovog upravljanja.

Osim Pomorskog fakulteta, u okviru ove edukativne i informativne ture, predstavnici Mašinskog fakulteta iz Zenice obišli su i druge pogone i kompanije u Crnoj Gori, kao što su hidroelektrana na Pivi, Plantaže, a u planu im je obilazak Pomorskog muzeja, kompleksa Porto Montenegro, Luke Bar i vjetroparka Možura kako bi se studenti upoznali sa što više različitih tehnoloških procesa, različitih pogona i instalacija, načinima njihovog upravljanja i održavanja.

Osim stručnog dijela, gosti iz Zenice koriste datu priliku da se upoznaju i sa ljepotama i atrakcijama Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.