Pomorski fakultet Kotor, 22.04.2019

Dnevnik: Školski brod "Jadran" na dvonedjeljnom putovanjuOsim velike međunarodne konferencije pomorskih nauka koja je održana 11. i 12. aprila, sledeći veliki poduhvat koji Pomorski fakultet organizuje u okviru proslave šest decenija svog postojanja je najduža do sada plovidba školskim brodom „Jadran“ koja se organizuje za studente ovoga fakulteta.

Posle dugotrajnih i zahtjevnih priprema, ovaj istorijski jedrenjak danas, 22. aprila, isplovio je sa 35 studenata i 4 profesora Pomorskog fakulteta, kao i sa posadom Mornarice Vojske Crne Gore. U toku plovidbe, najbolji studenti treće godine, kao i odabrani studenti druge i prve godine sa odsjeka Nautike, Brodomašinstva, Pomorske elektrotehnike i Pomorskih nauka, imaće priliku da odrade niz vježbi i praktičnih obuka, kako zajedničkih, tako i onih specifičnih za njihove konkretne smjerove, i u plovidbi, i u lukama.

Osim obuke na brodu, kao dio ovog interesantnog putovanja organizovane su i višednevne posjete Istanbulu i Atini. U okviru njih, studenti će imate prilike da se upoznaju za znamenitim istorijskim i kulturnim spomenicima ovih poznatih destinacija. Takođe, jedan dan boravka u Istanbulu, naši studenti i profesori provešće kao gosti Pomorske akademije Univerziteta nacionalne odbrane i Pomorskog fakulteta Tehničkog univerziteta Istanbula u svrhu upoznavanja sa istaknutim pomorskim obrazovnim institucijama i praksama Republike Turske.

Osim uspješne obuke i uspješnih i prijatnih boravaka u ovim interesantnim i u svakom pogledu vrijednih posjete destinacijama, želimo im mirno more, lijep provod i srećan povratak!

Š/b Jadran isplovio na dvonedjeljno putovanje, 22.4.2019.

Dnevnik: 1. dan

Dnevnik: 2. dan

Dnevnik: 3. dan

Dnevnik: 4. dan

Dnevnik: 5. dan

Dnevnik: 6. dan

Dnevnik: 7. dan

Dnevnik: 8. dan

Dnevnik: 9. dan

Dnevnik: 10. dan

Dnevnik: 11. dan

Dnevnik: 12. dan

Dnevnik: 13. dan

Dnevnik: 14. dan

Š/b Jadran uplovio u luku Tivat u nedjelju, 5.5.2019.

 

Web sajtovi:

http://www.pfkotor.ucg.ac.me

https://www.ucg.ac.me/pfkotor

 

Broj posjeta : 4936