Najava za Međunarodni naučno-stručni skup 'Maintenance Forum 2019', 5.-8.6.2019.




Najava za Međunarodni naučno-stručni skup

Međunarodni naučno-stručni skup „Maintenance Forum 2019" biće održan od od 05. do 08. juna 2019. godine u Budvi, u prelepom ambijentu hotela Budva.

 

 Bilo bi nam zadovoljstvo da informaciju o održavanju Foruma postavite na sajtove svojih institucija, a svoje zaposlene pozovete da uzmu učešća kroz internu mejling listu. Molimo Vas da studente na Vašem fakultetu obavestite da je za njih slobodan ulaz i besplatno prisustvovanje konferenciji.

Skup će i ove godine okupiti više od 100 domaćih i inostranih stručnjaka u oblasti upravljanja imovinom i održavanja tehničkih sistema.

Ove godine Maintenance Forum predstavlja jedinstvenu priliku za razmenu mišljenja, ideja i iskustava o tome kako upravljanje održavanjem i pouzdanošću tehničkih sistema pretvoriti u ključne indikatore održivosti i profitabilnosti  kompanije na globalnom tržištu pod motom MAINTENANCE + RELIABILITY = BUSINE$$.

Verujem da će akademskoj zajednici posebno biti intresantne teme koje će se diskutovati na panelu NAUKA I OBRAZOVANJE, kao što su:

 

  • Kakve su komepetencije studenata koji završe fakultet u odnosu na zahteve tržišta?
  • Upisna politika na fakultetima i potrebe društva - da li se studenti školuju za rad ili za nauku?
  • Da li je dovoljno urađeno na promociji nauke kao karijerne opcije u srednjim školama?
  • Da li je korisno omogućiti studentima bavljenje naučno-istraživackim radom u toku osnovnih akademskih i master studija?
  • Da li je celokupna akademska i naučna zajednica uopšte svesna da istraživanje i nauka uopšte nisu identični pojmovi?
  • Da li svi najbolji studenti treba da se bave naukom?
  • Kakvi su kapaciteti univerziteta u pogledu veće integracije sa privrednim subjektima?
  • Da li smo, kao univerzitetski profesori, spremni da se prilagođavamo aktuelnom vremenu i uslovima u kojima živimo i stvaramo?
  • Da li istraživanjima treba da se bavimo onako kako smo mi zamislili - šta je zapravo potrebno državi i da li su nacionalni prioriteti baš uvek podudani sa globalnim i u kojoj meri?
  • Kako da doktorat bude prepoznat od strane privrede, odnosno da li se doktorira da bi se isključivo ostalo na univerzitetu/institutu?
  • Gde je regionalno povezivanje, uključujući i CG i Srbiju? Koristimo li dovoljno projekte u okviru Jadransko-jonske inicijative i slično?

 

Pored toga, u Budvi će se realizovati svečana dodela JAES novčane nagrade najboljem radu konferencije YOURS – Young researchers Conference.

Iz ovoga vidite da je jedan od osnovnih ciljeva Foruma upoznavanje stručne javnosti sa koncepcijom, potrebama, preduzetim akcijama i perspektivama razvoja u okviru široke oblasti značajne za upravljanje imovinom, sa posebnom pažnjom posvećenom Industriji 4.0. & Asset management-u.

Detaljnije informacije date su u prilogu, a možete ih pogledati i na sajtu konferencije www.maintenanceforum.net



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.