Pomorski fakultet posjetio mladi eko reporter Nikola Kovač




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U srijedu, 12. juna 2019. godine Pomorski fakultet Kotor posjetio je Nikola Kovač, odličan učenik osnovne škole „ Narodni heroj Savo Ilić“ i dobitnik brojnih priznanja i nagrada, a najnovije je osvojeno treće mjesto na međunarodnom takmičenju mladih eko reportera u Danskoj, za svoj rad „ Kud plovi ovaj brod?“.

Mladog uspješnog gosta pozdravio je dekan Pomorkog fakulteta Kotor, prof.dr Špiro Ivošević koji je izrazio zadovoljstvo Nikolinim dolaskom na Pomorski fakultet Kotor, tim više što je Nikola tokom pisanja svog rada vršio razna istraživanja i obavljao razgovore sa kompetentnim licima, s obzirom na temu svoga rada, pa tako i sa dekanom Ivoševićem, koji mu je ranije prilikom razgovora dao dragocjene informacije o problemu zagađenja Bokokotorskog zaliva do kojeg dolazi uplovljavanjem i zadržavanjem kruzer brodova u Kotoru.

Dekan je nakon kratkog razgovora sa mladim piscem, uputio iskrene čestitke za mnoge postignute uspjehe do sada, a naročito na ovaj najnoviji u blistavom nizu nagrada i priznanja. Značaj ovom uspjehu daje činjenica da je riječ o međunarodnom konkursu sa velikim brojem učesnika iz cijelog svijeta koji su kroz Nikolin rad imali priliku da se upoznaju sa Kotorom i Bokom Kotorskom i aktuelnim pitanjima intenzivnog razvoja kruzing turizma kod nas kao i problemima zagađenja, razvoja turizma u našem gradu i drugim specifičnostima.

Ovom prilikom dekan je gostu uručio prigodne poklone, uz želje da i dalje nastavi da piše i da bude uspješan kao i do sada.

Nakon razgovora sa dekanom, upriličeno je kraće druženje sa zaposlenima i studentima Pomorskog fakulteta Kotor.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.