Posjeta kolega sa Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, 20.6.2019.




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor i Fakultet tehničkih nauka u Čačku imaju višegodišnju uspješnu saradnju koja se ogleda kroz niz aktivnosti. Ovom prilikom, u okviru programske aktivnosti Razvoja visokog obrazovanja Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije na projektu „Inoviranje grupe stručno aplikativnih predmeta studijskog programa Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo – modul Industrijska elektroenergetika u cilju razvoja digitalnih kompetencija i uvođenja elemenata koncepta Industrija 4.0“ realizovana je planirana programska aktivnost posjete Univerzitetu Crne Gore.

Članovi projektnog tima iz Čačka su posjetili Elektrotehnički fakultet u Podgorici, gdje su sa kolegama prof. dr Sašom Mujovićem, prof. dr Vladanom Radulovićem, prof. dr Milovanom Radulovićem i doc. Dr Martinom Ćalasanom razmijenili iskustva u pogledu izvođenja i usavršavanja nastave u okviru predmeta vezanih za industrijsku elektroenergetiku.

Na Pomorskom fakultetu Kotor kolege iz Čačka su se upoznale sa nastavnim predmetima akademskog studijskog programa Pomorska elektrotehnika. Rukovodilac ovog studijskog programa, doc. dr Tatijana Dlabač, zajedno sa kolegama mr Miroslavom Vukičevićem i Lazarom Nikitovićem je objasnila specifičnosti nastavnih predmeta koji se izučavaju na ovom studijskom programu, sa posebnim osvrtom na predmete vezane za elektro energetski kompleks broda, u čijem izvođenju učestvuju kolege sa Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici. Ovom prilikom su kolege obišle Brodomašinski i HV simulator kao i Laboratoriju za elektrotehniku.

U toku posjete sa kolegama sa Fakulteta tehničkih nauka iz Čačka prof. dr Miroslavom Bjekićem, doc. dr Markom Rosićem i asistentima Markom Šućurovićem i Milošem Božićem je obavljeno niz razgovora oko inoviranja i unaprđenja nastanih predmeta vezanih za elektroenergetiku.

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.