Posjeta jednoj od prvih profesorica Pomorskog fakulteta Kotor




Posjeta jednoj od prvih profesorica Pomorskog fakulteta Kotor

Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor posjetili su profesoricu italijanskog i francuskog jezika Anušku Zloković, koja je jedna od prvih profesora Pomorskog fakulteta iz vremena njegovog osnivanja kao Više pomorske škole 1959. godine. Neposredni povod posjete bila je nedavno održana Svečana Akademija Pomorskog fakulteta, kojom je proslavljeno 60 godina postojanja i rada ove visokoobrazovne institucije za obrazovanje i obuku pomorskog i pratećeg resornog kadra, a na kojoj je prikazana i pozdravna riječ i čestitka uvažene profesorice, koju u cjelini možete pogledati na dolje navedenom linku.

Prilikom posjete, dekan Ivošević je, u znak zahvalnosti i poštovanja, profesorici Zloković uručio fotografiju sa studentske plovidbe školskim brodom „Jadran“ autora dr Stevana Kordića, kao i naučni zbornik i publikaciju Fakulteta izdate povodom proslave pomenutog jubileja.

U srdačnom razgovoru, draga profesorica, koja uskoro puni 102 godine, rado je dijelila svoja jasna sjećanja u vezi sa početnim aktivnostima Fakulteta, kao i drugim značajnim i interesantnim događajima u vezi sa pomorskim aktivnostima, dešavanjima i ličnostima Kotora i Boke.

Uz zahvalnost profesorici Zloković i njenom sinu Vasiliju na gostoprimstvu i uvijek srdačnom i interesantnom razgovoru, nadamo se još mnogim zajedničkim proslavama i jubilejima.

Pozdravnu riječ profesorice Anuške Zloković možete pogledati na sljedećem video snimku:



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.