Luka Kovačević, najbolji student Pomorskog fakulteta Kotor za studijsku 2019/20. godinu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Student Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, na smjeru Pomorska elektrotehnika, Luka Kovačević (9.49) proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege razgovarali smo sa njim.

Luka kaže da su za njega motivaciju tokom studija predstavljali ciljevi koje je jasno postavio sebi, a ogledaju se u usmjerenju sebe ka cilju bavljenja profesionalnim poslom koji zahtjeva neprekidno učenje i unapređenje vještina.

„Nagrada za najboljeg studenta Pomorskog fakulteta Kotor, za koju sam izabran za tekuću studijsku godinu 2019/20, predstavlja priznanje truda i rada koji sam tokom procesa obrazovanja ulagao, ali je i opravdanje lične volje za sticanje novih znanja“, rekao je on.

Odricanje je sastavni dio ovog procesa, govori Luka, ali i neophodna žrtva koju je potrebno preuzeti kako bi se došlo do boljih rezultata.

Kada je riječ o fakultetskim aktivnostima usmjerenim ka sticanju određenih znanja i vještina, Luka kaže da je na Pomorskom fakultetu veliki broj takvih.

„Bio sam dio aktivnosti koje obuhvataju razne oblasti, od izučavanja različitih prirodnih nauka, pa do sticanja znanja o načinu rada modernih tehnologija, kako u povezanosti sa pomorstvom, tako i generalno sa životom. Svakako su mi pomogle u dobijanju svjesti o prirodi rada i funkcionisanju različitih sistema organizacije u industriji koja obuhvata čitav pomorski svjet“, dodao je Luka.

„Pomorski fakultet u Kotoru predstavlja jednu veliku perspektivu i pruža mogućnost da budete dio svjetske industrije koja je univerzalna i na taj način usavršite sebe po svjetskim standardima i budete konkurentni na svjetskom tržištu“, kazao je on i dodao da nakon završetka osnovnih studija planira da nastavi master studije, ali i da uporedo gradi karijeru u pomorskoj industriji.

Budućim kolegama poručio je sljedeće: „Budite svjesni da je pomorstvo industrija koja je u procesu stalne promjene, a zahtjeva visoko znanje i vještine koje se vrjednuju iznad svega ostalog. Pomorstvo sa sobom nosi velike odgovornosti, opasnosti i odricanja, ali u isto vrijeme predstavlja jednu veliku životnu avanturu u toku koje se šire vidici i mijenja pogled na svijet“.

Medijske objave:

https://makanje.me/clanak/685



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.