Pomorski fakultet Kotor UCG posjetio vlasnik Montecrew agencije iz Bara




Pomorski fakultet Kotor UCG posjetio vlasnik Montecrew agencije iz Bara

Kao što je i najavljeno i planirano nedavno usvojenom petogodišnjom Strategijom razvoja, Pomorski fakultet Kotor uveliko radi na realizaciji jednog od ciljeva, a koji se odnosi na saradnju sa aktivnim subjektima pomorske privrede u Crnoj Gori.

Nakon posjete predstavnika Udruženja agencija za posredovanje pri zapošljavanju pomoraca, gost fakulteta bio je i vlasnik agencije Montecrew iz Bara i dugogodišnji saradnik i prijatelj Fakulteta - Bojan Mijović. U razgovoru sa domaćinom – dekanom, prof. Ivoševićem, gospodin Mijović je predstavio najnovije aktivnosti agencije, aktuelna dešavanja i izazove pomorskog tržišta, i još jednom potvrdio spremnost za saradnju sa Fakultetom. Razgovaralo se o mogućim vidovima buduće saradnje, naročito iz perspektive aktuelnih dešavanja u pomorskoj privredi Crne Gore, donošenja novih pravilnika i aktivnosti na izradi Strategije razvoja pomorske privrede Crne Gore.

Dio planiranih aktivnosti je i predstavljanje rada zainteresovanih agencija studentima Pomorskog fakulteta, a sa aktivnijom realizacijom počeće se već tokom tekućeg ljetnjeg semestra.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.