Praksa na Pomorskom fakultetu Kotor omogućava studentima da rade po završetku studija u Crnoj Gori i za međunarodne pomorske kompanije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas, 2. marta, 2020. godine, u Univerzitetskom sportsko –kulturnom centru , održava se „Dan otvorenih vrata“ u organizaciji Karijernog centra Univerziteta Crne Gore. Zajedno sa drugim univerzitetskim jedinicama, i Pomorski fakultet Kotor ima priliku da se predstavi brojim maturantima iz svih crnogorskih opština. Osim štampanog promotivnog matrijala, Fakultet se ove godine predstavlja i uz dva dokumentarna filma autora Zorana Radonjića i dr Stevana Kordića, od kojih je jedan posvećen 60 godina postojanja i rada Pomorskog fakulteta Kotor, a drugi edukativnim plovidbama školskim brodom “Jadran”.

Bogato i interesantno uređen štand Fakulteta, privukao  je pažnju velikog broja srednjoškolaca završne godine i drugih gostiju koji su ovu priliku iskoristili da se informišu o mogućnostima studiranja, različitim studijskim programima koji se na našem Fakultetu nude, kao i mogućnostima budućeg zaposlenja. Veliku ulogu u predstavljanju Fakulteta odigrali su naši aktivni i svršeni studenti, a sada već aktivni pomorci, koji su prisutnima i posjetiocima predstavljali i mogućnosti koju ova vrsta visokoškolskog obrazovanja nudi, ali i svoja lična iskustva. Dio tima Fakulteta je i student sa Pomorske akademije iz Litvanije, kao jedan od deset studenata sa akademija i fakulteta iz inostranstva koji dio svojih studija provode na Pomorskom fakultetu Kotor u okviru ERASMUS + programa.

Nakon današnjeg predstavjanja, predstavnici Fakulteta obići će i srednje škole u Crnoj Gori i neke u okruženju, kako bi i u neposrednijoj komunikaciji sa maturantima detaljnije predstavili Pomorski fakultet Kotor i sve što on predstavlja i nudi kao savremena visokoobrazovna institucija koja obrazuje pomorski kadar po svjetskim standardima, kao i kadar za sve prateće službe pomorske privrede.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.