Rekordan broj dolaznih studenata u okviru Erasmus + programa na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U  toku ljetnjeg semestra, u periodu od februara do juna 2020. godine, na Pomorskom fakultetu Kotor boravi deset studenata u okviru Erasmus + programa studentske mobilnosti. Posebno treba istaći da je ovo rekordan broj dolaznih studenata od kako je 2014/15. godine započeta realizacija Erasmus + programa.

Od ukupno deset dolaznih studenata njih devet pohađa nastavu na osnovnim studijama, i to: četvoro je sa Pomorske akademije Mircea cel Batran (Rumunija), troje sa Pomorske akademije iz Klaipede (Litvanija), dvoje sa Ekonomskog univerziteta iz Varne (Bugarska), dok je studentica na magistarskim studijama sa Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu (Hrvatska).

Studenti su dočekani od strane menadžmeta Fakulteta i koordinatora za međunarodnu saradnju. Upoznati su sa infrastrukturom Fakulteta, planom nastave i nastavnim kadrom, administrativnim procedurama legitimnog boravka u Crnoj Gori, smještajnim mogućnostima i pogodnostima prehrane u Studentskom domu “Spasić-Mašera”. Predmetni nastavnici su prilagodili nastavu za dolazne studente i obezbijedili za njih stučnu literaturu na engleskom jeziku koja će im biti potrebna za polaganje ispita.  

Fakultet nastoji da obezbijedi sve preduslove za njihov ugodan i kvalitetan studijski boravak u Kotoru. U narednom periodu u planu je uključivanje dolaznih studenta u razne aktivnosti Fakulteta (promotivne aktivnosti, gostovanja u medijima, studentske žurke i izleti, itd).

Takođe, treba napomenuti da je šest studenata sa Pomorskog fakulteta Kotor iskoristilo mogućnost studijskog boravka u inostranstvu. Njih petoro ljetnji semester provodi na Pomorskoj akademiji Mircea cel Batran u Konstanci (Rumunija), a jedan student na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku (Hrvatska).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.