Potpisan Ugovor o saradnji između Univerziteta Crne Gore - Pomorskog fakulteta Kotor i Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Direktor JZU Dom zdravlja Kotor dr Igor Kumburović i dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Špiro Ivošević potpisali su u srijedu, 4. marta 2020. godine Ugovor o saradnji između ove dvije institucije. Potpisivanju Ugovora prisustvovale su i doc. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za razvoj i inovacije Pomorskog fakulteta Kotor i pravnica JZU Dom zdravlja Kotor Tatjana Kondanari.

Potpisani Ugovor predviđa saradnju između ove dvije institucije koja će biti usmjerena ka podizanju svijesti o medicinskoj brizi  kako studenata i nastavnog i nenastavnog osoblja Pomorskog fakulteta Kotor, tako i pomoraca koji pohađaju obuke na Pomorskom fakultetu. Pomorci će imati mogućnost da već od sredine marta ove godine na Pomorskom fakultetu Kotor završe programe obuka za izdavanje posebnog ovlašćenja za pružanje prve medicinske pomoći na brodu. Napominjemo da će praktični dio ove nastave biti realizovan u JZU Dom zdravlja Kotor.

Nakon potpisivanja Ugovora napravljen je dogovor o predavanju koje će predstavnici Doma zdravlja Kotor održati na Pomorskom fakultetu Kotor vezano za aktuelnu situaciju oko korona virusa. Pomenuto predavanje će održati epidemiolog dr Tanja Lalović, a termin održavanja je srijeda, 11.3.2020. godine, sa početkom u 12,00 časova u Amfiteatru Fakulteta.

 

Medijske objave:

http://www.dzkotor.me/saopstenje-potpisan-ugovor-o-saradnji-izmedju-pomorskog-fakulteta-kotor-univerziteta-crne-gore-i-doma-zdravlja-kotor/

https://radiokotor.info/clanak/drustvo/potpisan-ugovor-o-saradnji-pomorskog-fakulteta-i-doma-zdravlja/2

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/271338/dogovorena-saradnja-pomorskog-fakulteta-i-dz-kotor.html

https://m.cdm.me/drustvo/pomorci-ce-pohadati-obuku-za-pruzanje-prve-pomoci-na-brodu/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.