Na Pomorskom fakultetu Kotor za studente stanje redovno




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

Nastava na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore se realizuje normalnim tokom, putem svih raspoloživih onlajn platformi, navodi predstavnik studenata ovog fakulteta Jovan Barjamović.

“Preko platformi Skype i Zoom, studenti mogu pratiti nastavu jednako kao u kabinetu i dobiti pitanja na svoje odgovore kao i u uobičajenim okolnostima ”, kaže student Barjamović.

Uz to, dodaje on, svaka studijska godina je umrežena, najčešće putem Vajber grupe, pa nastavnici i saradnici u kontaktu sa predstavnikom ili predstavnicima studenata mogu da prenesu informacije cijeloj grupi.

Nastava se odvija i putem Moodle platforme, na čije korišćenje  studenti su naviknuti i prije situacije sa globalnom pandemijom. U okviru ove platforme studenti imaju mogućnost da rade elektronske testove ili da postavljaju rješenja odgovarajućih problema, a na njoj se postavljaju skripte, prezentacije, video i drugi  materijali.

U nastavi se koristi dosta dodatnog stručnog i video sadržaja, zahvaljujući pretplati koju je Fakultet obezbijedio za baze iz oblasti pomorstva: Videotel i Seagull.

S obzirom na okolnosti i primjene mjera protiv širenja COVID 19 jedino što izostaje, dodaje student Barjamović, jeste praktična nastava i obuka na najsavremenijim brodskim simulatorima.

“Ništa mi ne pada teško, okolnosti su takve kakve su, a gradivo se prelazi uz pomoć profesora. Kontakti cjelokupnog rukovodstva Fakulteta, a naročito prodekana za nastavu, rukovodilaca studijskih programa, nastavnika i saradnika su na raspolaganju svim studentima“, navodi Barjamović.

Svojim kolegama poručuje: Ostanite doma!

Medijske objave: 

https://www.antenam.net/drustvo/156025-barjamovic-nastava-na-pomorskom-fakultetu-realizuje-se-normalnim-tokom

https://www.aktuelno.me/crna-gora/barjamovic-nastava-na-pomorskom-fakultetu-realizuje-se-normalnim-tokom/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/276525/na-pomorskom-fakultetu-stanje-redovno.html

https://www.radiotivat.com/nastava-na-pomorskom-fakultetu-realizuje-se-putem-svih-raspolozivih-onlajn-platformi/2020/04/

https://www.mladiniksica.me/na-pomorskom-fakultetu-kotor-za-studente-stanje-redovno/

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.