Sastanak partnera na projektu Trans2Work




 U okviru projekta School-to-Work Transition for Higher education students with disabilities in Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro (Trans2Work), na Univerzitetu Donja Gorica je, 22. septembra, održan sastanak crnogorskih partnera na projektu.

Partneri su Univerzitet Crne Gore, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Zavod za zapošljavanje Crne Gore. Sastanak je dio pripreme sastanka projektnog konzorcijuma u Novom Sadu koji će se održati od 27. do 29. septembra 2017. godine.

Ovom prilikom su razmotrena pitanja od značaja za nastavak projekta uključujući i program razmjene studenata u okviru koga će studenti sa invaliditetom koji studiraju na nekom od partnerskih univerziteta biti u prilici da prođu radnu praksu u nekoj od zemalja – korisnica projekta: Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Jedna od tačaka dnevnog reda na sastanku bila je i organizacija radionice sa poslodavcima o mogućnostima zapošljavanja osoba sa invaliditetom koju će Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore sa projektnim partnerima organizovati 9.10.2017. godine u Omladinskom centru u Podgorici sa početkom u 10h. Na ovoj radionici će članovi projektnog tima sa Univerziteta Crne Gore predstaviti mogućnosti razmjene studenata sa invaliditetom u trajanju od dva mjeseca u studijskoj 2017/18. godini kod registrovanih poslodavaca u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji nude programe radne prakse u svojim kompanijama. Tom prilikom će se ukazati i na benefite studenata, poslodavaca, a i univerziteta koji će zajednički učestvovati u realizaciji ovog programa mobilnosti.   

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.