Otvorena Sedma međunarodna konferencija 'International Maritime Science Conference' u Splitu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je u hotelu “Prezident” u Solinu, Hrvatska,otvorena Sedma međunarodna konferencija pod nazivom International  Maritime Science Conference, koja se održava 20. i 21. aprila 2017. godine, čiji je domaćin Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu, a jedan od suorganizatora i Pomorski fakultet Kotor.

 

Na Plenarnoj sjednici, pored uglednih predstavnika državnih i obrazovnih institucija iz Hrvatske i inostranstva, uvodno izlaganje  imao je  i dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof.dr Danilo Nikolić. On  se u okviru teme Novi zahtjevi na pomorskom tržištu rada osvrnuo na aktuelna pitanja iz ove oblasti u Crnoj Gori. Posebno je ukazao na problematiku ukrcaja i zapošljavanja  pomoraca, pravnu regulativu, te druga pitanja u oblasti obrazovanja i obuke pomoraca  i sticanja pomorskih zvanja.

Prof.dr Danilo Nikolič je takođe ukratko predstavio aktuelno stanje na Pomorskom fakultetu Kotor i posebno ukazao na trenutni proces akreditacije i sertifikacije studijskih planova i programa, te njihovo usaglašavanje sa međunarodnim standardima. Dekan je takođe naglasio pozitivne trendove razvoja Fakulteta u smislu unaprijeđenja  nastavnih resursa, opremanja laboratorija, simulatora i praktičnih radionica, te podvukao postojanje kontinuiranih aktivnosti na realizaciji naučnoistraživačkih projekata. Posebno je istakao dobru saradnju sa partnerskim obrazovnim i privrednim institucijama iz regiona i šire, te akcenat dao na saranju sa Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Splitu sa kojim se več duži niz godina uspješno realizuju  zajedničke  aktivnosti u oblasti nauke i nastave.

U okviru Konferencije su objavljeni  brojni naučni radovi iz oblasti ekologije, pomorskog prava, navigacije, brodomašinstva,pomorskog tansporta i edukacije u pomorstvu, čiji su autori nastavnici i saradnici sa Pomorskog fakulteta Kotor.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.